Marsuri pentru restaurarea monarhiei in marile orase: Nu mai vrem 10 mai, fara regele Mihai!

Sambata, 05 Aprilie 2014, ora 21:06
6606 citiri
Marsuri pentru restaurarea monarhiei in marile orase: Nu mai vrem 10 mai, fara regele Mihai!

Cateva sute de persoane care vor restaurarea monarhiei au participat la marsuri in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Craiova, sambata dupa-amiaza.

Doua sute de oameni s-au adunat, in centrul Capitalei, la Marsul Regal - Monarhia pentru viitor, cerand in principal ca Romania sa redevina regat, pentru a-si recapata astfel "prestigiul extern si echilibrul intern de dinainte de 30 decembrie 1947".

Participantii - in majoritate de varsta a treia, dar si tineri - s-au adunat in jurul orei 16:30 in Piata Victoriei, de unde au plecat in mars pana la statuia ecvestra a regelui Carol I, pe traseul Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Romana - Bulevardul Dacia - Calea Victoriei.

Ei au afisat bannere cu mesaje printre care "Majestate, te te iubim, monarhie vrem sa fim" si "Adunare constituanta pentru Regatul Romaniei" si au scandat pe traseu "Monarhia uneste Romania, Monarhia salveaza Romania!", "Majestate, noi te vrem la Palatul Cotroceni", "Nu mai vrem 10 Mai fara regele Mihai" si "Regele si patria! Jos republica!".

O parte au fluturat steaguri cu emblema Casei Regale, iar altii au tinut in maini flori - lalele, zambile si garoafe.

"M-am nascut monarhist si cred total in ideea asta. Din punctul meu de vedere, este singura noastra sansa, din cauza lipsei de modele si a lipsei totale de integritate, de respect, de credinta. Toate aceste lucruri sunt reprezentate de Casa Regala a Romaniei", a declarat unul dintre participanti, in varsta de 30 de ani, de profesie stomatolog.

Printre participanti s-a numarat si fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

La Cluj-Napoca au participat la marsul regal peste 300 de persoane. Acestea au cerut o Constitutie monarhica si reinstaurarea monarhiei ca solutie pentru Romania.

Participantii la manifestare s-au adunat sambata, in jurul orei 17:00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand steaguri tricolore, steaguri cu insemnele Casei Regale si fotografii ale Regelui Mihai I si ale familiei regale, dar si afise cu mesaje pro-monarhie.

Ei au pornit intr-un mars prin centrul municipiului si au scandat "Regele Mihai", "Regele si patria", "Romania colt de Rai, doar cu Regele Mihai", dupa care s-au reintors in Piata Unirii.

Presedintele Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) Cluj, Mircea Miron, a declarat ca un rege, fata de oricare presedinte, poate sa uneasca un popor, sa adune oamenii unul langa altul si acest lucru este cel mai important.

"Cerem Parlamentului sa formeze o Adunare Constituanta care sa voteze un proiect de Constitutie monarhica. Istoria ne-a dovedit ca cea mai buna perioada a Romaniei a fost cea a monarhiei constitutionale. Numai cu un regim monarhic reinstaurat, Romania copiilor nostri are sansa sa poata fi guvernata pe principiile dreptatii si echitatii", a spus Miron.

La finalul manifestarii, artisti ai Operei Nationale Romane din Cluj-Napoca au intonat Imnul Regal si au fost lansate 1.000 de baloane rosii, galbene si albastre in semn de omagiu si respect pentru familia Casei Regale si pentru Regele Mihai I.

Marsurile au fost organizate de Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei.

Evenimente similare au avut loc, tot sambata, la Timisoara si Craiova.

Citeste si:
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Primarul PNL al Clujului, Emil Boc, a lansat mai multe critici și avertismente, fără o adresă clară, afirmând că a „tras mai multe semnale de alarmă” cu privire la criza gazului, despre...
Petre Daea s-ar putea reîntoarce în Guvern. Variantele luate în calcul de PSD pentru ministerul Agriculturii
Petre Daea s-ar putea reîntoarce în Guvern. Variantele luate în calcul de PSD pentru ministerul Agriculturii
Fostul ministrul al Agriculturii Petre Daea este luat în calcul pentru a ocupa din nou această funcție după demisia lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA, conform liderului PSD Marcel...