Principele Radu: Romania are dusmani care se amuza de cat de originali suntem

Duminica, 12 Mai 2013, ora 11:05
5028 citiri
Principele Radu: Romania are dusmani care se amuza de cat de originali suntem

Principele Radu al Romaniei considera ca Romania are dusmani care se amuza de "cat de originali suntem", dar si ca criza economica a fost adancita de cea institutionala si de cea morala.

"Cand o tara e puternica, exista o presiune dimprejur care incepe sa se faca simtita. Cand suntem slabi e fericirea celor care ne vor slabi, cand incepem sa ne intarim sau sa ne marim, cream anxietate in jur, asa se intampla cu oricare", a declarat principele Radu, intr-un interviu acordat Digi 24.

Intrebat daca Romania are dusmani, acesta a raspuns ca da si ca "toata lumea are dusmani", adaugand ca asa arata securitatea nationala si luptele de influente si recunoscand totodata ca, in prezent, dusmanii tarii "stau foarte linistiti".

"E perfect. Stau calmi si uneori se si amuza de cat de originali suntem", a continuat principele.

Criza economica, adancita de criza morala si institutionala

Alteta sa Regala a remarcat faptul ca criza economica a fost adancita de cea institutionala si de cea morala.

"Daca a avut mai mult (efect - n.red.) si criza s-a si prelungit este si din cauza acestor slabiciuni institutionale. Institutionalismul (...) e ca o coloana vertebrala. Societatea este corpul si coloana vertebrala e sirul institutiilor, care trebuie sa fie solide si bine ramificate. Daca ele arata ca un burete, nu mai sta in picioare corpul", a precizat principele Radu.

Monarhia, revenita in Romania? "Daca elitele ar vrea"

Acesta a criticat elita politica din Romania si a apreciat ca, daca liderii romani ar vrea, monarhia ar putea sa revina in Romania in decurs de numai cateva luni.

Principele Radu a vorbit si despre un discurs de politica externa a Romaniei incoerent.

Principesa Margareta: Trebuie sa facem cunoscuta istoria noastra

"(...) Nici discursul nu este convingator, fiindca (purtatorii de mesaj - n.red.) sunt descurajati si umiliti, iar Romania lui 2013 nu este o tara in care competentul este incurajat, mai ales institutional. In al doilea rand, nu au fondurile cu care sa o faca, diplomatia si armata nu se poate face gratis", a subliniat Alteta sa Regala.

"Suntem o tara din UE care inca primeste lectii, suntem a saptea tara din UE, dar ne comportam ca si cum am fi a 27-a. La capacitatea umana si suprafata, ar trebui sa fim a saptea putere, e locul in care se poate intampla ceva", a adaugat principele Radu.

Despre Regele Mihai

Sotul principesei Margareta a afirmat ca "singurul care vine cu o voce constanta pe plan extern e Majestatea sa", iar Romania este "un copil orfan", doarece "coroana ei se afla inca in exil".

"Regele te imbratiseaza de multe ori din ochi, fara sa miste mainile. (...) In plus, ce a avut intotdeauna a fost acea naturalete cu care a facut marile gesturi istorice sau micul gest de a culege o floare si de a o da reginei", a explicat Alteta sa Regala.

Nu in ultimul rand, principele Radu a povestit si intalnirea regelui Mihai cu fostul dictator nazist Adolf Hitler, regele spunandu-i despre conducatorul german ca acesta avea "o privire de sticla teribil de bolnava, bizara".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#principe Radu dusmani Romania, #principe Radu criza Romania, #principe Radu declaratii rege Mihai, #Radu Duda dusmani Romania , #Casa Regala