Printul Paul: Imi pare rau ca tatal meu nu a avut sansa sa traiasca acest moment

Marti, 14 Februarie 2012, ora 18:32
4979 citiri
Printul Paul: Imi pare rau ca tatal meu nu a avut sansa sa traiasca acest moment
Foto: printulpaulderomania.ro

Printul Paul si-a expirmat entuziasmul privind decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care certifica faptul ca face parte din Casa Regala, drept nepot legitim al lui Carol al II-lea. El regreta, insa, faptul ca tatal sau nu a reusit sa se bucure de acest moment impreuna cu el.

"Imi exprim speranta ca ceea ce s-a intamplat astazi reprezinta un prim pas spre reconciliere si pace in Familia Regala. Imi pare rau ca tatal meu nu a avut sansa sa traiasca acest moment. Ma bucur insa ca fiul meu s-a nascut intr-o Romanie libera si democrata", a scris printul Paul, pe site-ul personal.

El a mai precizat ca, cu aceasta ocazie, poporul roman a castigat dreptul de a-si cunoaste adevarata istorie.

Este oficial: Printul Paul face parte din familia regala

"Cu totii suntem martorii unui eveniment istoric, democratic, care sper sa ajute in procesul de evolutie pozitiva a Romaniei", a continuat acesta.

Printul Paul a tinut sa mentioneze ca respecta faptul ca traim intr-o Republica si de aceea va continua sa sprijinie si sa promoveze imaginea Romaniei in lume.

"Este o datorie de onoare a fiecarui membru al familiei Regale", a conchis acesta.

Reactiile nu au intarziat sa apara:

Cu ocazia deciziei ICCJ, Elena Basescu l-a felicitatpe Printul Paul prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

"Printul Paul a fost recunoscut legal membru al familiei regale. Felicitari!", a scris EBa pe reteaua de micro-blogging.

Mesajul a fost transmis la cateva minute dupa anuntarea deciziei luate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Presedintele Traian Basescu l-a botezat pe Carol Ferdinand de Romania, fiul Printului Paul si al Printesei Lia, in luna mai din 2010.

Si fostul Ministru al Culturii, Toader Paleologu, a comentat pe Facebook decizia ICCJ cu privire la Printul Paul.

"Faptul ca cineva este fiul sau nepotul unui rege nu ii confera neaparat un drept dinastic. Am cunoscut personal descendenti legitimi ai regilor Danemarcei, tratati cu respect si afectiune de Casa Regala daneza, care cu toate astea fusesera exclusi de la succesiunea dinastica (nu si de la cea a bunurilor de familie)", a scris acesta pe reteaua de socializare.

"Justitia se poate pronunta asupra impartirii masei succesorale, dar in privinta succesiunii dinastice singurul document valid este Statutul Casei Regale atasat Constitutiei monarhice. Dar atita vreme cit sintem in republica, discutia este fara obiect", a comentat Toader Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Printul Paul, #Casa Regala, #printul Paul familia regala, #Printul Paul Casa regala, #Elena Basescu printul Paul, #Toader Paleologu printul Paul , #Casa Regala
Comentarii