Regele e pe moarte. Casa Regala a murit deja

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 11:10
64621 citiri
Regele e pe moarte. Casa Regala a murit deja

Ma tem ca zilele acestea nu ne vom desparti doar de un Rege al Romaniei, ci de ultimul Rege al Romaniei. Ma tem ca, odata cu Majestatea Sa Regele Mihai, porneste pe drumul cel fara de intoarcere insasi Casa Regala a Romaniei, devenita captiva unor epigoni.

Si spun acest lucru uitandu-ma atat la parcursul Casei Regale din momentul in care Regele a iesit din spatiul public si nu a mai putut-o conduce cu adevarat, dar mai cu seama la ultimul scandal de neimaginat, nedemn pentru o Casa Regala, dintre familia Duda si ex-principele Nicolae.

Este adevarat ca principele a fost exclus din linia de succesiune la tron ca urmare a unui comportament care e posibil ca Regelui, victima tatalui sau Carol al II-lea, sa-i fi trezit amintiri teribile. Asta, desigur, daca decizia excluderii a fost luata cu adevarat de Rege, pentru ca exista si suspiciunea ca a fost impusa, profitand de slabiciunea fizica a Regelui, de Margareta si dl Duda, care se simteau amenintati de principele Nicolae pe care regele se pare ca a dorit initial sa il numeasca succesor in detrimentul principesei Margareta, la solicitarea liderilor monarhisti din Romania.

Fapt este ca decizia excluderii exista. Dar niciun decret nu ii putea anula lui Nicolae legatura de sange cu Regele Mihai. Spre deosebire de dl Duda, de exemplu, Nicolae este sange regesc, sange din sangele Regilor Romaniei, Carol I si Ferdinand. Nimeni niciodata nu ii va putea lua calitatea de nepot al Regelui. Un nepot care dorea sa-si vada bunicul pe patul de moarte. Nu exista nimic mai normal, mai omenesc decat aceasta dorinta.

Ni se spune ca Regele nu ar fi vrut sa-l vada. Nu cred, asa cum nu a crezut nici principele. Si o spun apasat. Nu cred ca Regele, daca mai este constient, ar fi putut sa refuze acest ultim contact cu Nicolae, mai ales dupa ce a primit Sfanta Impartasanie a carei semnificatie profunda este tocmai marea impacare, stergerea tuturor dusmaniilor si supararilor omenesti.

Convingerea mea este ca principele a fost impiedicat sa-si vada bunicul. De ce? Nu am de unde sa stiu. Dar nu vad cum motivul putea fi unul corect. Era ceva de ascuns, daca Regele nu e constient? Se temea Margareta de o razgandire a Regelui, daca Majestatea Sa este constient? Ma pune pe ganduri faptul ca marea grija a unei fiice indurerate la capataiul tatalui pe moarte este sa publice pe toti peretii lista de succesiune la tron in varful careia se afla.

Fostul principe Nicolae: Nu intru in jocul murdar al Casei Regale. Aleg sa-mi respect bunicul in aceste momente dificile

Poate ca principele a avut accesul de furie de care este acuzat, o reactie, desigur, regretabila. Dar si sa fi fost asa cum spune comunicatul Casei Regale, este profund sub demnitatea acesteia sa cheme Politia, sa faca public incidentul. Nicolae poate ca a avut o reactie extrema in fata neputintei de a-si vedea bunicul pe moarte, dar familia Duda si-a ridicat poalele in cap pana la cer.

Va imaginati cumva ca in Casa Regala britanica s-ar fi intamplat vreodata asa ceva? Regula de aur a monarhiei este demnitatea si retinerea.

Am vazut recent un documentar care explica faptul ca regina Elisabeta a fost nevoita sa-si reprime orice manifestare de personalitate in public pentru ca institutia monarhica sa nu capete amprenta personalitatii ei vremelnice. Ea trebuie sa ramana mai presus de oameni, de vremuri, de momente, de pasiuni. Presa a patruns si in secretele urate ale Casei Windsor, dar nu invitata de regina.

Intelegeti ce a omis Margareta, iar Duda nu avea de unde sa stie de la tatal sau, prietenul lui Ion Iliescu? Cand intelegi asa ceva nu candidezi la presedintie.

Politie, comunicate vehemente, ecrane ingalbenite, jurnalisti care scobesc veseli in intimitatea familiei regale ca la piata, invitati sa o faca de insasi Casa Regala mi se par ingredientele unei decaderi absolut incompatibile cu insasi ideea de monarhie. Asa ceva vezi doar prin mahalalele unde se incaiera neamurile pana vine Politia.

In schimbul de replici, cel care a dovedit mai multa intelepciune, mai multa profuzime a fost ex-principele Nicolae: "Le reamintesc tuturor ca iubirea si respectul unui popor se castiga, nu se obtin cu forta!".

Fostul principe Nicolae le raspunde rudelor sale: Iubirea si respectul unui popor se castiga, nu se obtin cu forta!

Dar eu nu cred ca familia Duda cauta iubirea si respectul poporului, ci cu totul altceva, ceea ce si primesc.

Tocmai cand Regele e pe patul de moarte, Margareta primeste un frumos cadou de la domnii Dragnea si Tariceanu personal, printr-o lege care asigura Casei Regale statut de utilitate publica, care o va indreptati pe principesa, ca sef al Casei Regale, la toate beneficiile unui fost sef de stat.

Sigur nu va mai fi nevoita sa scrie vreo carte de bucate.

Si o coincidenta teribila o face ca acest scandal de spalare in public a rufelor murdare sa fi fost adus pe ecrane chiar atunci cand domnii mai sus amintiti aveau nevoie ca de aer de ceva spectaculos care sa atraga atentia de la salarii, curs de schimb, Legile Justitiei si alte asemenea nenorociri pe care le-au napustit asupra romanilor.

Da, e multa amaraciune in ceea ce scriu. Dar eu eram monarhista pe vremea cand actualii prieteni ai familiei Duda, cand toti cei care varsau lacrimi de crocodili pe ecrane aplaudau fugarirea Regelui pe autostrada si il dracuiau prin presa. Acum ei sunt monarhistii lui Duda.

Ceea ce va purta titlul de Casa Regala, de utilitate publica in curand, este doar o anexa cu pretentii nobiliare a PSD, care a reusit sa o inflitreze la timp. Iar aceasta mi se pare o tristete chiar mai mare decat moartea unui Rege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Casa Regala Principele Nicolae, #Regele Mihai boala , #Casa Regala