Regele Mihai a cerut scutire de taxe pentru domeniul de la Savarsin: Cum raspunde Primaria

Vineri, 20 Mai 2016, ora 18:12
6679 citiri
Regele Mihai a cerut scutire de taxe pentru domeniul de la Savarsin: Cum raspunde Primaria
Foto: Facebook / Casa Regala

Regele Mihai I a solicitat, in baza legii veteranilor, scutirea de taxe pentru domeniul regal de la Savarsin, insa scutirea nu este inca in vigoare, pentru ca Primaria a cerut cateva acte suplimentare.

Cuantumul impozitelor catre bugetul local ar fi de circa 35.000 de lei pe an.

Cererea de scutire de taxe a fost inregistrata in luna februarie la Primaria comunei Savarsin, unde Familia Regala detine pe langa castel, mai multe imobile, dar si alte proprietati.

Legea permite veteranilor de razboi sa primeasca scutiri de la plata taxelor si impozitelor locale.

Masura nu trebuie votata in Consiliul Local, pentru ca, fiind prevedere legala, ea se aplica automat din data de 1 a lunii urmatoare dupa depunerea cererii, declara primarul comunei Savarsin, Ioan Vodicean.

"Este intr-adevar o suma substantiala care acoperea niste gauri din bugetul local, insa nu putem noi sa comentam. Regele beneficiaza de aceleasi drepturi ca si veteranii de razboi, mai ales ca avem tot mai putini veterani de razboi.

Exista o solicitare, ea inca nu este prelucrata, nu este in functiune, pentru ca s-a solicitat reprezentantilor Casei Regale sa mai depuna declaratii vis-a-vis de functionalitatea fiecarui imobil din incinta domeniului regal, pentru ca dupa noul Cod fiscal se impoziteaza diferentiat cladirile rezidentiale si cele nerezidentiale. De aceea, ca sa cunoastem exact natura debitului care urmeaza ca sa fie redus, conform legii s-au solicitat cateva declaratii in plus, asteptam sa le primim, dupa care o sa se aplice scutirea legala", a declarat primarul comunei Savarsin, Ioan Vodicean.

Primarul a adaugat ca este pentru prima data cand Familia Regala a cerut vreo scutire de taxe si ca pana acum si-a platit taxele si impozitele locale fara intarzieri.

Regele Mihai, scutit de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca e veteran de razboi

Localnicii, care se simt foarte atasati de fostul suveran, considera ca cererea Familiei Regale este mai mult decat fireasca.

"A facut tot a facut multe pentru noi. Am o parere buna, pe care i-a ajutat, i-a ajutat", a spus o localnica.

"Ne bucuram de el (Regele Mihai - n.red.), ca i-am vazut pe aici si pe doamna (Principesa Mostenitoare Margareta - n.red.) am vazut-o prin Savarsin si ne bucuram de ei pentru ca ajuta oamenii, le da pachete la oamenii saraci si de Pasti si de Craciun, si ajuta", a spus o alta femeie.

O alta localnica este de parere ca "este bine sa nu plateasca, un lucru bun. Sunt mai multi din astia care ar fi trebuit sa fie scutiti".

"Daca a fost veteran de razboi poate sa beneficieze si de treaba asta, si tata meu a fost tot veteran de razboi si a avut dreptul pana a murit, dupa aia i-a mai ramas si la mama mea pe jumatate. Daca are acte, pe tot ce a avut, normal ca trebuie sa beneficieze, ca orice cetatean care beneficiaza de treburile astea", a spus un localnic.

Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei

Regele Mihai, scutit de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca e veteran de razboi

Biroul de Presa al Majestatii Sale regelui Mihai I a informat ca scutirea de impozite nu s-a cerut pentru motive personale, ci in conformitate cu prevederile legale.

"Fiecare contribuabil este obligat sa depuna o declaratie pe proprie raspundere privind fiecare proprietate ce o detine. Declaratia trebuie sa cuprinda date exacte privitoare la imobil si daca proprietarul beneficiaza de scutire de impozit.

Prin urmare, nu s-a cerut scutirea de impozite pentru motive personale, ci doar in conformitate cu cerintele organelor fiscale si cu prevederile legale", se arata intr-un raspuns remis presei de Biroul de Presa al Majestatii Sale regelui Mihai I.

Eveniment Quarterly Report

Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Angajații ale căror salarii scad după aplicarea măsurilor de austeritate. ”Marea reformă” afectează milioane de români
Măsurile Guvernului vor afecta anumite categorii de angajați. Milioane de salariați ar putea fi afectați. În primul rând, IT-știi care câștigă peste 10.000 de lei vor plăti un impozit...
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană prezintă pe site-ul oficial doar 7 proiecte finanțate în România prin PNRR. Care sunt acestea
Comisia Europeană a publicat pagini de internet actualizate pentru fiecare țară ce a aplicat pentru fonduri de redresare și reziliență. În cazul României, Comisia Europeană prezintă 7...
#regele Mihai scutire taxe Savarsin, #casa regala scutire taxe Savarsin , #Casa Regala
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Daca regele e veteran de razboi atunci noi suntem al razboiului rece