Regele Mihai pierde procesul cu ANAF si ramane cu datoria de peste 4 milioane de lei

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 14:59
3749 citiri
Regele Mihai pierde procesul cu ANAF si ramane cu datoria de peste 4 milioane de lei

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererea depusa de regele Mihai prin care acesta contesta obligatiile fiscale stabilite de ANAF, datorii care se ridicau cu tot cu penalitatile la peste 4 milioane de lei.

Decizia CAB nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge cererea ca neintemeiata. Dispune restituirea cautiunii consemnate in cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs in cinci zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata public prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 24.06.2016", se arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti.

ANAF a dat publicitatii lista cu marii datornici persoane fizice pe 16 mai. Pe aceasta lista, regele Mihai aparea cu obligatii fiscale de 1.999.187 de lei, si penalitati de 2.107.948 de lei, suma totala datorata statului ridicandu-se la 4.107.135 de lei.

La scurt timp, Casa Regala a reactionat precizand prin intermediul unui comunicat de presa ca "Obligatiile fiscale restante catre bugetul de stat ale Majestatii Sale Regelui au fost contestate, iar in acest sens o procedura judiciara este in curs de desfasurare".

Cererea Regelui Mihai de anuluare a actului administrativ privind obligatiile fiscale a fost inregistrata in data de 8 iunie la Curtea de Apel Bucuresti- Sectia contencios administrativ si fiscal, conform News.ro.

Astazi, Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat in prima instanta.

In contextul dezbaterilor publice legate de acest subiect s-a aflat ca Regele Mihai a cerut si scutire de taxe pentru domeniul de la Savarsin, motivand ca este veteran de razboi.

Joi, guvernul Ciolos a anuntat vine cu o propunere legislativa prin care ofera Casei Regale un statut si o serie de avantaje, printre care folosinta gratuita a Palatului Elisabeta pentru 99 de ani, statul de demnitar pentru principesa Margareta si 20 de posturi de functionati platiti de stat.

Citeste si:
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Marile priorități ale PNL după congres. Șansele pentru refacerea coaliției și calculele moțiunii de cenzură
Congresul în urma căruia s-a ales noul președinte al PNL a blocat de luni bune mai multe reforme importante promise de către partide înaintea alegerilor parlamentare și a dinamitat...
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Portocale Strivite
rank 5
MacGigi
rank 5
Batran, bolnav si parlit, trista soarta de rege abdicat.