Regele Mihai, sarbatorit oficial la Londra

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 15:30
3472 citiri
Regele Mihai, sarbatorit oficial la Londra

Regele Mihai I va fi omagiat la Londra printr-o serie de evenimente, cu ocazia onomasticii sale, in cadrul unei vizite pe care o efectueaza in Marea Britanie, in perioada 6 - 8 noiembrie, impreuna cu principesa Margareta si cu principele Radu, precum si cu principesa Elena si fiica sa, Elisabeta Karina.

Familia regala a Romaniei participa in capitala britanica la un sir de evenimente omagiind personalitatea regelui Mihai I, se arata pe site-ul familiei regale.

Programul evenimentelor

Marti, 6 noiembrie, principesa mostenitoare si principele Radu vor lua parte la Gala Anuala a Crucii Rosii Internationale, eveniment ce se afla anul acesta sub inaltul patronaj al altetelor regale.

Miercuri, 7 noiembrie, regele va avea o intalnire cu lordul primar al Londrei. In seara aceleiasi zile, regele Mihai, principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena si Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial, oferit de ghildele traditionale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale orasului Londra.

Joi, 8 noiembrie, in ziua Sfintilor Mihail si Gavriil, familia regala a Romaniei va participa la un serviciu religios in Capela Regala Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc in onoarea regelui Mihai si va fi condusa de capelanul reginei Elisabeta a II-a si capelan al Ordinului, reverendul prof. Galloway.

Evenimentul este ocazionat de implinirea a 75 de ani de cand Majestatea Sa a primit Ordinul Regal Victorian, in grad de Mare Cruce. Cu aceasta ocazie, Majestatea Sa devine primul suveran strain al carui blazon este asezat in capela Ordinului.

Serviciul religios va fi urmat de un dineu oficial, la care vor participa, alaturi de familia regala a Romaniei, ducele si ducesa de Gloucester, reprezentand pe regina Elisabeta a II-a. Vor mai fi prezenti membri ai Guvernului britanic, oficiali ai orasului Londra, membri ai corpului diplomatic, personalitati din mediul de afaceri si ale societatii civile din Marea Britanie, se mai arata pe site-ul Casei Regale a Romaniei.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Rege Mihai sarbatorit Londra, #vizita Rege Mihai Londra, #vizita Familia Regala Londra, #onomastica Rege Mihai Londra , #Casa Regala