Regele Mihai, scutit de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca e veteran de razboi

Joi, 19 Mai 2016, ora 17:59
6129 citiri
Regele Mihai, scutit de taxa pe Castelul de la Savarsin pentru ca e veteran de razboi
Foto: Facebook / Casa Regala

Familia regala a Romaniei a cerut si a obtinut scutirea de la plata taxelor pentru Castelul de la Savarsin pe motiv ca regele Mihai este veteran de razboi. Astfel, comunitatea locala pierde circa 34.000 de lei anual.

Casa Regala a invocat in solicitarea sa prevederile legii 227/2015 conform careia veteranii de razboi si vaduvele nerecasatorite ale veteranilor de razboi sunt scutiti de la plata taxelor speciale si a altor taxe locale.

Biroul de presa al Casei Regale a confirmat informatia, la solicitarea Hotnews.ro.

"Prevederea la care faceti referire in intrebarea dumneavoastra a intrat in vigoare odata cu noul Cod Fiscal, la 1 ianuarie 2016. Majestatea Sa Regele si Familia Regala, au sprijinit, incepand din anul 1943, in multiple si variate feluri comunitatea savarsineana si vor continua sa o faca", a precizat Biroul de presa.

La randul sau, primarul comunei Savarsin a declarat ca pana acum impozitele aplicate domeniului regal de la Savarsin aduceau circa 33-35.000 de lei la bugetul local. "Pentru o comunitate mica este o suma insemnata", a comentat Ioan Vodicean pentru sursa citata.

Construit intre anii 1650-1680, Castelul de la Savarsin a fost restaurat, dupa 8 ani de lucrari, si retrocedat regelui Mihai in 2001.

Jurnalistii de la Capital au trecut Casa Regala a Romaniei pe pozitia 81 in Top 300 cei mai bogati romani in 2015, cu o avere estimata la aproape 60 de milioane de euro, in proprietatea ei fiind mii de hectare de pamant sau de padure, dar si alte castele, cum ar fi Peles.

Cu toate acestea, regele Mihai se afla in top 10 persoane fizice cu mari datorii la bugetul de stat, lista fiind publicata luni de ANAF. Fiscul sustine ca regele Mihai are o datorie totala de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii.

Regele Mihai figureaza pe lista ANAF cu o datorie la stat de peste 4 milioane de lei

Biroul de presa al Casei Regale a confirmat suma, dar a precizat ca obligatiile fiscale restante au fost contestate, existand o procedura judiciara in curs de desfasurare.

Ce spune regele Mihai despre datoriile de peste 4 milioane de lei la stat

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#regele Mihai scutire taxe Savarsin, #regele Mihai Castel Savarsin, #regele Mihai datorii ANAF , #Casa Regala