Regele rromilor: Orice comparatie intre mine si regele Mihai este neavenita

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 15:03
6215 citiri
Regele rromilor: Orice comparatie intre mine si regele Mihai este neavenita
Foto: Arhiva

Autointitulatul rege al rromilor, Florin Cioaba, considera ca "orice comparatie" intre el si regele Mihai este "nepotrivita si neavenita" si a cerut politicienilor din Romania sa dea dovada de "maturitate".

"Am constatat cu stupefactie faptul ca vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, s-a folosit de numele meu pentru a-si manifesta nemultumirea vizavi de invitarea Majestatii Sale Regele Mihai in Parlamentul Romaniei la data de 25 octombrie 2011. Consider ca orice comparatie intre mine si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei este nepotrivita si neavenita", sustine, intr-un comunicat de presa transmis vineri, autointitulatul rege al rromilor Florin Cioaba.

Cioaba sustine ca, in timp ce titulatura sa este recunoscuta numai de catre rromi, "regele Mihai este recunoscut ca suveran de catre toti romanii".

"Majestatea Sa a fost sef de stat intr-o perioada extrem de grea si de tulbure pentru Romania. Titlul meu de rege al rromilor este recunoscut, si este normal sa fie asa, doar de catre membrii etniei rrome, in vreme ce regele Mihai este recunoscut ca suveran de catre toti romanii si, implicit, si de catre noi, rromii", afirma Cioaba.

Regele Mihai este cel mai mare roman in viata - sondaj

In final, Cioaba face apel la "maturitatea tuturor oamenilor politici din Romania".

"In aceste conditii, fac apel la maturitatea tuturor oamenilor politici din Romania, la mass-media si chiar la simplii cetateni de a nu mai face nici o apropiere intre titlul Majestatii Sale Mihai I de Rege al Romaniei si titlul meu de Rege al Rromilor", conchide Cioaba.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vinerea trecuta, intr-o conferinta de presa, raspunzand unei intrebari, ca i se pare "exagerat" faptul ca regele Mihai se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului, spunand: "Daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru?".

Citește și:
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Sexul să fie normat, Diamantele - fără număr!
Știți care-i diferența dintre deputatul PSD Dan Tudorache „Diamante” și Aurel Bălășoiu? Că ultimul nu mai e membru PSD. Partidul l-a exclus cu celeritate, la numai câteva zile după ce...
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
Blocul construit de un important lider PNL, branșat ilegal la curent. PSD cere lămuriri UPDATE
PNL trebuie să ofere clarificări în legătură cu cazul privind branşarea ilegală a unui imobil din Brăila care ar aparţine fostului secretar de stat în Ministerul Muncii, liberalul...