Regele Mihai, aniversat la 90 de ani: Multimea a strigat "Monarhia salveaza Romania"

Autor: Ana Ilie
Marti, 25 Octombrie 2011, ora 21:15
8073 citiri
Regele Mihai, aniversat la 90 de ani: Multimea a strigat "Monarhia salveaza Romania"

Regele Mihai a fost prezent marti seara la Opera Nationala pentru un spectacol sustinut in cinstea sa de artisti renumiti.

In fata cladirii Operei, fostul suveran a avut parte de o surpriza, fiind intampinat de sute de romani care i-au cantat "La multi ani" si au strigat cat ii tineau plamanii "Monarhia salveaza Romania!".

Gala dedicata regelui Mihai a inceput printr-un alt spectacol - sosirea inaltilor oaspeti invitati la eveniment.

Regina Sophia a Spaniei a fost indelung aplaudata de sutele de simpatizanti ai regelui stransi in fata Operei, la fel ca si regele Simeon al Bulgariei. Oamenii au venit cu steaguri si bannere pentru a-si demonstra iubirea fata de rege si regalitate.

Invitatii au inceput sa soseasca devreme: membrii familiilor regale din Europa si Asia, invitati din strainatate, ambasadori si personalitati locale din politica, sport si cultura.

Sosirea familiei regale a Romaniei a starnit cea mai mare emotie.

Din partea casei regale a Romaniei au participat principesa Elena, fiica regelui Mihai si sotul ei, Alexander Phillips Nixon, printul Nicolae, fiul principesei Elena si sora lui, Elisabeta Karina de Romania, principesa Maria, al cincilea copil al regelui Mihai si a reginei Ana.

Regina Ana a sosit singura, fiind aplaudata in timp ce a parcurs treptele de la intrarea in Opera.

Sosirea regelui, insotit de principesa Margareta, intr-o superba rochie verde, si printul Radu, a fost aclamata de multime. Regele a salutat oamenii care au ales sa urmareasca spectacolul pe ecranele instalate de municipalitate in parcul din fata Operei, dupa care a intrat in cladire.

In interior, s-a intretinut cu regina Sophia si regele Simeon, si si-a insotit sotia in loja.

Spectacolul de la Opera Nationala a inceput cu "Cucerirea Plevnei", compusa de Anton Kratochwil,

... si a continuat cu "Nunta lui Figaro", de Wolfgang Amadeus Mozart.

Au urmat aria "I Due Foscari" de Giuseppe Verdi, interpretata de soprana Nelly Mircioiu, cantecul napolitan "Torna a Surriento", compus de Ernesto de Curtis si interpretat de Vlad Mirita.

Concertul a continuat cu aria "E lucevan le stelle" din Opera Tosca, de Giacomo Puccini, "Marsul regelui Carol I", compus de Iosif Ivanovici, in interpretarea Orchestrei Armatei Romane si o arie din opera "Boema", de Puccini.

"O sole mio", de Eduardo di Capua, in interpretarea lui Vlad Mirita si a Orchestrei Operei Nationale, "Vlijnia's Song", de Franz Lehar, interpretat de Teodor Ilincai, si altele.

La finalul galei, intreaga sala i-a cantat regelui "La multi ani", ovationandu-l, in picioare, minute in sir.

Regele era vizibil emotionat si miscat de iubirea celor prezenti, unii dintre acestia arborand chiar si un steag al Romaniei din timpul regalitatii.

La finalul galei, familia regala, in frunte cu regele Mihai, a iesit in fata Operei, unde multimea de simpatizanti a scandat "regele Mihai" si i-a cantat acestuia "La multi ani".

Multimea a inceput apoi sa strige "regina Ana" si "Monarhia salveaza Romania".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Regele Mihai, #Regele Mihai gala Opera, #Regele Mihai 90 ani , #Casa Regala