Reprezentanti ai caselor regale europene, invitati la aniversarea regelui Mihai

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 12:47
5457 citiri
Reprezentanti ai caselor regale europene, invitati la aniversarea regelui Mihai
Foto: Arhiva

Regina Sofia a Spaniei, Carl al XVI-lea Gustaf si Silvia, regele si regina Suediei, Henri, Marele Duce de Luxemburg, sunt cateva din personalitatile regale europene invitate de Casa Regala a Romaniei ce vor fi prezente la Bucuresti, la evenimentele ocazionate de aniversarea a 90 de ani a regelui Mihai.

Casa Regala a dat publicitatii luni lista invitatilor care vor veni in Romania.

Astfel, vor fi reprezentate case regale din Austria, Belgia, Bulgaria, Franta, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Liechtenstein, Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Suedia.

Familia regala romana va fi reprezentata de regele Mihai si regina Ana, principesa Margareta si principele Radu, principesele Elena, Irina, Maria, printul Nicolae si Elisabeta Karina de Romania.

Casa Regala a Romaniei va organiza pana pe data de 10 noiembrie o serie de evenimente festive cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani a regelui Mihai.

Luni, 24 octombrie, regele Mihai va oferi un pranz oficial la BNR unor personalitati romanesti, iar seara va participa, impreuna cu mai multi membri ai Familiei Regale, la Gala anuala a Fundatiei Principesa Margareta la Ateneul Roman, unde va fi organizat un concert al Orchestrei Filarmonice George Enescu, dirijata de maestrul Christian Badea, iar solist va fi violonistul Remus Azoitei.

Marti, 25 octombrie, regele va participa la sedinta solemna a Camerelor reunite ale Parlamentului, va tine un discurs si va oferi forului legislativ drept cadou un bust al regelui Carol I.

Dupa discursul din Parlament, care va coincide cu ziua de nastere a regelui, Majestatea sa va participa la un spectacol de gala la Opera Nationala, unde vor fi prezenti si membri ai familiilor regale din Europa si Asia.

Gala va putea fi urmarita gratuit de bucuresteni, in parcul din fata Operei Nationale, unde Primaria Municipiului Bucuresti va instala ecrane si sistem de amplificare pentru ca spectacolul de pe scena sa poata fi urmarit in aer liber de 5.000 de persoane.

Seara va fi onorata de prezenta solistilor Nelly Miricioiu, Teodor Ilincai, Vlad Mirita, a Orchestrei Operei Nationale si a Muzicii Reprezentative a Ministerului Apararii Nationale. Dupa spectacol, invitatii regali sunt asteptati la dineul oficial in onoarea regelui Mihai la Palatul CEC.

Miercuri, cu participarea acelorasi invitati, regele va oferi un brunch privat la Palatul Elisabeta, urmat de spectacolul "Royal Fashion", la Sala Rapsodia din Bucuresti, organizat de compania de teatru Passe Partout Dan Puric. Joi, 27 octombrie, regele va decora o serie de personalitati la Palatul Elisabeta.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Regele Mihai aniversare, #participanti regele Spaniei, #regele regina Suediei , #Casa Regala