Revista Presei: Regele vine in Parlament, in ciuda PDL

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 08:44
2841 citiri
Revista Presei: Regele vine in Parlament, in ciuda PDL

Regele vine in Parlament, in ciuda opozitiei Partidului Democrat-Liberal, care s-a abtinut de la vot in Parlament, amintindu-si ca, in urma cu cateva luni, seful statului arunca vorbe grele despre regele Mihai.

Pe 25 octombrie, regele Mihai va veni in sedinta solemna in Parlament, pentru a vorbi in fata tarii cu ocazia zilei sale de nastere, cand implineste 90 de ani, informeaza "Adevarul".

Primirea regelui in Parlament a fost votata de Camera Deputatilor si Senat, dupa interventia deputatului democrat-liberal Toader Paleologu, aplaudata de liberali, scrie "Puterea".

Regele Mihai a acceptat invitatia in Parlament, sustinand ca este "o dovada de democratie si libertate", scrie si "Evenimentul Zilei".

"Romania Libera" scrie ca regele "a cazut in capcana informatorului Felix", acceptand sa fie reprezentat la postul de televiziune Antena 3 de Radu Duda si principesa Margareta.

Adevarul: Regele vine in Parlament, in ciuda PDL

Este pentru prima data, dupa mai mult de 60 de ani, cand Regele se va adresa Parlamentului. Sedinta solemna va marca implinirea varstei de 90 de ani de catre Regele Mihai. Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu Tariceanu, si liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, l-au invitat pe rege in Parlament ca "reparatie" dupa interventia prin care presedintele Traian Basescu il califica pe rege drept "tradator" si "sluga a rusilor", informeaza Adevarul.

Puterea: Regele, invitat in Parlament de ziua lui

Propunerea liberalilor a fost sprijinita de PSD si UDMR. Doar cinci deputati PDL au votat pentru, trei s-au opus, iar restul s-a abtinut.

Invitatia regelui in Parlament nici nu era trecuta pe ordinea de zi, pentru ca initiativa a primit aviz negativ din partea Birourilor Permanente. Calin Popescu Tariceanu a propus-o insa, sustinand ca e "un prilej de evocare istorica si omagiere a personalitatii regelui".

Daca democrat-liberalii s-au abtinut de la vot, deputatul PDL Toader Paleologu a urcat la tribuna si a pledat in favoarea regelui, sustinand ca invitarea Maiestatii Sale in Parlament "e o chestiune de obraz". Interventia lui Paleologu a fost aplaudata de liberali, relateaza Puterea.

Evenimentul Zilei: Regele Mihai I accepta invitatia in Parlament, o dovada de democratie si libertate

Regele Mihai a acceptat invitatia in Parlament si a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca "a primit cu bucurie vestea".

"Revenind la tribuna Parlamentului dupa mai bine de saizeci de ani, Regele se va adresa natiunii intr-un moment in care este nevoie de incredere, unitate, speranta si respect in societatea romaneasca. Casa Regala considera decizia

Legislativului o dovada de democratie si libertate, de clarviziune si de simt al istoriei", se arata intr-un comunicat al Casei Regale, citat de Evenimentul Zilei.

Romania Libera: Cum a cazut Regele in capcana lui Felix

Regele Mihai "a cazut in capcana intinsa de informatorul Felix", prin faptul ca a acceptat sa fie reprezentat de Radu Duda si Principesa Margareta la postul de televiziune Antena 3.

Presedintele Basescu a facut probabil o legatura intre prezenta Regelui la Moscova in 2010 si abdicarea sa in 1947, atunci cand a spus ca "abdicarea a fost un act de tradare a intereselor nationale" - aceste declaratii l-au facut pe rege sa treaca automat in tabara adversarilor prezidentiali, alaturi de Dan Voiculescu.

Faptul ca PDL a refuzat invitarea regelui in Parlament, la semnalul dat de Traian Basescu, a favorizat o astfel de evolutie, arata Romania Libera.

(L.S.)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Regele Mihai, #rege Mihai Parlament, #rege vine Parlament , #Casa Regala