Casa Regala face un album foto de la funeralii. Ai si tu o poza? Iata ce trebuie sa faci

Sambata, 23 Decembrie 2017, ora 21:03
7166 citiri
Casa Regala face un album foto de la funeralii. Ai si tu o poza? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorulul Casei Regale, Ion Tuca, si generalul Gelaledin Nezir au anuntat ca vor realiza un album cu cele mai impresionante 96 de fotografii de la funeraliile regelui Mihai.

Astfel, cei care au facut poze in perioada 5-16 decembrie sunt invitati sa se inscrie in acest proiect, arata Mediafax.

"Proiectul trebuie gandit, de la bun inceput, ca un proiect colectiv, deci nu exista un autor sau o persoana care sa poata sa duca acest proiect singur.

Fotografiile vor fi selectate de o comisie care va avea specialisti, dar si fotografii oficiali ai Casei Regale ar putea face parte din aceasta comisie.

Dupa ce vor fi selectate fotografiile, 96 dintre ele vor fi tiparite si publicate intr-un album si vom dori sa avem si numele fiecarui participant sub aceste fotografii tiparite in conditii grafice foarte bune. Din ce in ce mai multe persoane vor sa faca parte din acest proiect si sa ne ajute sa onoram memoria Regelui Mihai", a declarat, la Antena 3, directorul Casei Majestatii Sale, Ion Tuca.

La proiect va lucra si generalul-maior al Armatei Romane, Gelaledin Nezir, cel care a coordonat desfasurarea funeraliilor regelui Mihai I.

"Aceasta idee s-a nascut in drumul Majestatii Sale catre Curtea de Arges, in trenul regal, cand vorbeam cu domnul director Tuca despre multimea de oameni care astepta in fiecare halta mica. Impresionante erau statiile mici, in care se adunasera oamenii cu lumanari.

Ne-am gandit ca deplasarea noastra se vede altfel prin ochii celor care ne privesc de acolo, de afara, si ne-am gandit sa facem un album facut de public pentru public, facut de romani pentru romani si pentru istoria Romaniei. Cei care vor aplica la acest proiect si vor trimite fotografii, care sa fie cuprinse in acest album, vor intra, cu siguranta, in istoria tarii", a explicat Gelaledin Nezir.

Cei interesati pot trimite imaginile pana pe 31 ianuarie 2018, pe adresa fotografiepentrurege.studiovideoart.ro.

Albumul va fi oferit oficialilor romani si straini care au participat la funeraliile regelui Mihai si celor 96 de persoane ale caror fotografii vor fi selectate.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
#album imagini funeralii Rege, #album funeralii Rege Mihai , #inmormantare