Cum vor autoritatile sa mascheze paragina in care se afla Gara Regala din Curtea de Arges, unde va fi adus sicriul regelui (Video)

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 19:17
11277 citiri
Cum vor autoritatile sa mascheze paragina in care se afla Gara Regala din Curtea de Arges, unde va fi adus sicriul regelui (Video)
Foto: Facebook/ Alice Iacobescu

Gara Regala din Curtea de Arges, aflata in paragina, va fi acoperita cu un mesh care reproduce fatada cladirii, sambata, cand aici va fi adus sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai.

Gara se afla in proprietatea Ministerului Transporturilor, iar primarul Constantin Panturescu spune ca inca din luna aprilie a discutat cu reprezentantii ministerului pentru renovarea cladirii.

Candva o mandrie a cailor ferate romanesti si considerata o adevarata bijuterie arhitecturala, Gara Regala din Curtea de Arges a ajuns in paragina, a fost napadita de buruieni, iar gunoaiele nu au mai fost stranse de foarte mult timp.

Primaria se ocupa de amenajarea si ingrijirea spatiilor din jurul garii, care sunt domeniul sau, insa nu poate face curatenie si nici nu poate amenaja incinta garii, care nu ii apartine, spune primarul din Curtea de Arges.

Dupa aflarea vestii ca sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va sosi cu Trenul Regal in gara din Curtea de Arges, au fost mobilizati zeci de muncitori care vopsesc borduri sau stalpi si curata sinele de cale ferata.

"E scorojita (cladirea Garii regale din Curtea de Arges - n.red.). Dupa stiinta mea, a mai fost o fezandare de-asta pana in 2000, dar subtirica. I s-a dat o culoare, fara sa se umble la tencuiala", a declarat primarul Panturescu.

Potrivit acestuia, gara este in administrarea Regionalei CFR Craiova.

Luni, echipe de muncitori de la CFR au ajuns la gara si au inceput sa faca curatenie, pregatind locul pentru evenimentele de sambata ocazionate de funeraliile regelui Mihai.

Edilul din Curtea de Arges sustine ca de mai multe luni a discutat la Ministerul Transporturilor despre renovarea garii, care este monument istoric.

"Am avut niste discutii cu domnul ministru Cuc undeva prin luna aprilie, dupa aceea, am mai avut vreo doua-trei intalniri si pe alte teme, unde am reluat problema cu gara si in momentul de fata, dupa stiinta mea, licitatia a fost in 29 noiembrie.

Aici a durat mai mult pentru ca au fost discutii intre Ministerul Transporturilor si Ministerul Culturii, pentru ca gara este monument istoric", a spus Panturescu.

El a precizat ca, in urma unei discutii avute la minister, a aflat ca s-a luat decizia ca imobilul monument istoric sa fie acoperit cu un mesh care reproduce fatada cladirii, astfel incat sa nu se vada peretii scorojiti.

Gara a fost construita in mai putin de un an, la cererea regelui Carol I, dupa planurile arhitectului francez care a restaurat si Manastirea Curtea de Arges.

A fost data in folosinta in 1899.

Vezi care este programul complet al funeraliilor regelui Mihai.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Gara Regala Curtea de Arges paragina, #funeralii regele Mihai Curtea Arges , #inmormantare