Gusa: Avem un parlament de pupincuristi care cred ca e trendy sa fii monarhist

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 12:07
8874 citiri
Gusa: Avem un parlament de pupincuristi care cred ca e trendy sa fii monarhist
Foto: dianatusa.ro

"Spectacolul" oferit de parlamentarii romani cu ocazia discursului tinut de regele Mihai a fost "de prost gust" pentru ca multi dintre ei, de fapt, detesta monarhia, si "nu fac diferenta dintre Carol I si Carol al II-lea sau nu isi inchipuie ca intre acestia doi a fost si Ferdinand", comenteaza cu ironie consultantul politic Cozmin Gusa.

Totodata, Gusa il critica pe ginerele regelui, Radu Duda, care, in opinia sa, nu ar urmari decat sa obtina castiguri financiare de pe urma implicarii sale in politica si il acuza ca nu a elucidat public controversatul subiect al colaborarii sale cu fosta Securitate.

Dupa doua zile in care prezenta regelui Mihai in Parlamentul Romaniei a fost intens mediatizata, fiind tratata aproape in exclusivitate la superlativ, iata ca apare si o voce sarcastica, gata sa priveasca evenimentul si din alt unghi. Si nu, nu este vorba despre presedintele Traian Basescu.

"Fostul rege merita sarbatorit, dar in familie si de catre cei care profita de pe urma acestui statut, pentru ca el nu profita, profita fetele, ginerele si altii. Consider un spectacol de prost gust ce s-a intamplat marti in Parlament pentru ca s-a dovedit inca o data ca avem un parlament de pupincuristi, niste oameni care au inteles ca e trendy sa fii monarhist doar pentru ca Basescu a avut o opinie istorica impotriva", a declarat Cozmin Gusa pentru Ziare.com.

El a adaugat ca cel mai bun argument este oferit de imaginile in care parlamentarii s-au ridicat in picioare sa il aplaude "pe unul pe care de fapt il detesta".

"Eu va garantez, ii cunosc pe marea majoritate, din pacate pentru mine, si va spun ca sunt niste oameni care, chiar daca nu inteleg bine ce inseamna monarhia, o detesta cu siguranta. Cred ca multi dintre ei nici nu fac diferenta dintre Carol I si Carol al II-lea sau nu isi inchipuie ca intre acestia doi a fost si Ferdinand. Din punctul asta de vedere m-am simtit din nou prost ca sunt roman, in urma acestui spectacol si a exagerarilor care s-au facut legat de fostul rege Mihai", a comentat Cozmin Gusa.

Regele Mihai: Interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata

Monarhismul bazat pe nimic al lui Dan Voiculescu - rusinos

Intrebat cum comenteaza campania de promovare a regelui Mihai organizata de trustul de presa fondat de Dan Voiculescu, Cozmin Gusa a spus ca senatorul PC a facut acest lucru "din calcul si din oportunism".

"Fiind intr-o situatie extrem de delicata in interiorul USL si fiind, el personal, intr-o situatie delicata, daca luam in considerare procesele pe care le are, Dan Voiculescu urmareste tot timpul sa joace diferit fata de Basescu pentru ca, la final, daca i se intampla ceva prost sa poata sa spuna ca a fost o victima a lui Basescu. Iar monarhismul bazat pe nimic al lui Dan Voiculescu sigur ca il face de rusine. Imi pare rau ca a ajuns in postura asta, noi am lucrat cativa ani impreuna", a mai adaugat Cozmin Gusa.

Acesta nu crede in ipoteza potrivit careia prin campania de promovare a regelui Mihai Dan Voiculescu ar fi urmarit sa ii reapropie de Crin Antonescu pe liberalii indepartati prin formarea aliantei PNL cu PC, mai ales dupa ce Inalta Curte a decis definitiv ca Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea.

"Nu cred, si nu cred ca liberalii, inclusiv cei plecati, isi fac asemenea calcule. Nu cunosc decat liberali extrem de cinici si, din acest punct de vedere, multi dintre ei se pot lua la intrecere cu Dan Voiculescu. Cred ca ii deranjeaza apropierea de el doar asa, de ochii lumii, pentru ca da bine sa spui ca nu te-ai asocia cu un eventual informator dar tu totusi o faci, pentru ca e in interesul national sa ai expunere pe televiziunile din trustul lui Voiculescu.

E un joc de categorie scazuta si, in starea atat de grava in care ne aflam din punct de vedere al contextului economic, sa iti pierzi vremea cu spectacole din astea de opereta facute in cinstea unui fost rege caruia ar trebui sa ii fie rusine pentru faptele sale ofera masura derivei romanesti in care ne aflam", a mai comentat Cozmin Gusa.

Regele, un stindard pentru consolidarea opozitiei romane ?

Pe de alta parte, intrebat cum vede evolutia ulterioara a membrilor familiei regale in politica romaneasca si cat de veridica este ipoteza lansata de cotidianul rus Izvestia, potrivi careia regele Mihai ar urma sa fie la anul un "stindard" in jurul caruia sa se coalizeze actuala Opozitie, Cozmin Gusa a raspuns: "Este o prostie de la cap la coada".

"Si este o prostie a celor care au promovat-o, nu neaparat a celor de la Izvestia. Cei care au alimentat aceasta declaratie probabil ca au un interes direct ca relatiile dintre Romania, administrata deocamdata de Traian Basescu, si Rusia sa nu se normalizeze.

Romania nu are acest interes si nici Rusia nu mai are interesul sa nu aiba o relatie normala cu Romania. Romania trebuie sa aiba relatii atat pe Vest cat si pe Est, si cand spun Est nu ma gandesc doar la Rusia ma gandesc bineinteles si la China. Sunt oportunitati pe care noi le-am pierdut in ultima vreme. Asemenea prostioare nu or sa fie luate in seama, nici la Cotroceni si nici la Kremlin, cu siguranta", a sustinut Cozmin Gusa.

Episodul "regele Mihai" nu se incheie aici

Spre deosebire de sociologul Vasile Dancu, in opinia caruia "dupa sarbatorirea din Parlament, toti vor uita de Majestatea Sa", Cozmin Gusa crede contrariul, dar din cu totul alte motive decat cele prezentate mai sus.

Dancu: Monarhia nu are niciun viitor, e tema de enervare a lui Basescu Interviu Ziare.com

"Nu, acest episod nu s-a incheiat pentru ca politicienii romani, pe langa faptul ca nu au imaginatie, nici nu se pot reprezenta pe sine, fiind de o calitate indoielnica sau fiind extrem de santajabili, si vor mai folosi acest gen de simbol, Casa Regala, principesa Margareta.

Cred ca Radu Duda este un om foarte pragmatic care tine mult la imbunatatirea veniturilor financiare ale familiei si o sa joace in orice 'film', apropo de faptul ca e actor, care sa ii aduca venituri substantiale, dupa cum a fost si penibila candidatura esuata la presedintia Romaniei, care, dupa cunostintele mele (si sunt precise!), i-au adus castiguri financiare personale insemnate.

De altfel, eu pe Radu Duda nu pot sa il bag in seama atata timp cat toate informatiile publice converg inspre concluzia ca este un fost informator al Securitatii, iar el nici cu ocazia candidaturii, nici dupa candidatura, nici astazi, nu a avut decenta sa vina sa explice aceste lucruri", a afirmat Cozmin Gusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Regele Mihai Parlament, #discurs rege parlament, #Dan Voiculescu regele Mihai , #Parlament