Ziare.com

Mesajul de Craciun al Casei Regale: Ce le promite MS Margareta romanilor

Duminica, 24 Decembrie 2017, ora 13:34

   

Mesajul de Craciun al Casei Regale: Ce le promite MS Margareta romanilor
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a transmis intr-un mesaj de Craciun ca nu va uita niciodata "gesturile simple de devotament ale milioanelor de romani carora li s-a indoliat sufletul la disparitia regelui" si ca in lunile urmatoare va face cunoscuta "o suma de pasi pentru a continua munca tatalui meu".

In mesajul transmis duminica, de la Castelul Savarsin, unde familia regala se afla de Sarbatori, este amintita grija cu care regele Mihai pregatea mesajul de Craciun, "singura forma de comunicare directa cu romanii", in perioada "de gheata a surghiunului".

Vezi aici ultimele mesaje de Craciun ale regelui Mihai

La primul Craciun fara regele Mihai, sunt omagiate viata si implinirile celui de-al patrulea monarh al Statului roman modern:

"Romani, timp de mai multe decenii, trecand prin zilele cele mai intunecate ale razboiului si ale dictaturii comuniste care i-a urmat, Regele Mihai a trimis in aceasta zi a fiecarui an mesajul lui catre natiune. Din frageda copilarie imi amintesc grija cu care tatal meu scria aceste discursuri si nelinistea pe care o incerca pana hotara ce cuvant era mai potrivit. Mesajul de Craciun a fost pentru el, in zilele de gheata ale surghiunului, singura forma de comunicare directa cu romanii, pe care jurase sa-i ocroteasca si sa-i apere; a fost, la modul propriu, sfanta lui Impartasanie laolalta cu toti romanii.

Acesta este primul nostru Craciun fara Regele Mihai dar, anul acesta, sarbatorind nasterea Mantuitorului, noi omagiem totodata viata si implinirile celui de-al patrulea monarh al Statului roman modern. Istoria va da, inevitabil, verdictul sau privitor la domnia regelui Mihai. Dar atmosfera extraordinara de la funeraliile regelui, felul in care intreaga natiune s-a unit in durere la trecerea sa in lumea dreptilor, este semnul ca timpul prezent si-a dat deja verdictul privitor la domnia Regelui Mihai cel Statornic si Drept.

Nu vom uita niciodata gesturile simple de devotament ale milioanelor de romani carora li s-a indoliat sufletul la disparitia regelui, nu vom uita oamenii care s-au aliniat la marginea soselelor si caii ferate, pe ultimul lui drum, unii tinand in mana o singura floare, altii un mic drapel national sau Biblia familiei lor, clasele de scolari care au iesit de-a lungul drumului convoiului funerar in frunte cu profesorii lor, elevii de la Sfantul Sava, scoala tatalui meu, care au venit la Sala Tronului sa fie alaturi de rege o clipa.

Nu voi uita vreodata nici raspunsul unificator al Preafericitul Patriarh Daniel si al intregii noastre Biserici, nici cel al Presedintelui, Parlamentului, Guvernului si al intregii noastre clase politice, impreuna cu cel al inaltilor reprezentanti alesi de peste Prut, atunci cand tatal meu s-a ridicat la Ceruri. Stiu ca nimic nu ar fi dat regelui Mihai mai multa satisfactie decat asezarea impreuna a intregii noastre natiuni. Si va asigur ca toti sefii de stat care au venit la Bucuresti pentru a fi aproape de rege pe ultimul sau drum si-au dat imediat seama ca se afla in fata unei natiuni unita in suferinta, unita in mandria propriilor izbanzi si hotarata asupra viitorului ei.

Fiindca, in ciuda faptului ca nu trebuie sa uitam niciodata pe Regele Mihai cel Statornic si Drept, este datoria noastra sa privim spre viitor. Familia Regala va continua, cu aceeasi constanta, sa sustina si sa consolideze interesele tarii noastre. In lunile urmatoare, in consonanta cu autoritatile statului, voi face cunoscuta o suma de pasi pentru a continua munca tatalui meu.

As vrea sa inchei mesajul de Craciun cu o fraza a bunicului meu, regele Carol al II-lea, rostita in ziua in care Principele Mostenitor Mihai devenea ofiter al Armatei Romaniei, acum exact 80 de ani: 'Nu de unde ai pornit insemneaza ceva, ci unde, prin meritele tale si ravna ta, ai ajuns'".

In final, Custodele Coroanei a urat "Craciun luminat si la multi ani!".

Citeste si:
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 4582 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Primul Craciun fără Mihai...

Nu prea demult, astea cinci fete -
Doar Mațe Fripte, Coate Goale -
S-au declarat fețe regale,
Si au venit să se desfete!

Vor să transforme-o dudă-n rege…
Acum că soarta le răsfată
Vă păcalesc, vă mint in fată…
Dă parlamentul altă lege.

S-a liniștit acum furtuna,
Defunctul e cu Antonescu.
E așteptat și Iliescu,
Mihai și Cioabă sunt totuna.

Primul Craciun fără Mihai,
Al patrulea monarh roman...
Doar beizadelele răman
In kommunisticheskiy ray.

 

Romania este republica, casa regala va exista cand Romania va deveni

regat... pana atunci nu exista. Mihai viteazu n-a fost nicodata incoronat, ultimul rege al Romaniei a fost Carol al II-lea.
Lasati-va de bancuri!

 

Dinastii regale si case regale exista,

indiferent de configuratia si regimul politic al statelor la un moment dat.

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/dinastiile-regale-europene

Casa regala a Romaniei exista din anul 1866 si provine dintr-o ramura a Dinastiei de Hohenzollern, Hohenzollern-Sigmaringen, care l-a dat pe primul rege al Romaniei, Carol I.
Faptul ca un stat devine Republica, nu inseamna ca un fost Rege uns al acelui stat isi pierde titulatura. Titulatura de rege odata dobandita devine un titlu istoric.
Mihai I, evident, si-a pastrat in timp titulatura de Rege pentru ca a fost Regele uns al Romaniei. Faptul ca Romania a devenit Republica la 30 Decembrie 1947, nu anuleaza titlurile regilor anteriori.
Republica face imposibila numirea altui rege sau altor regi. Asta este adevarat. Din aceasta cauza, Majestatea Sa Margareta nu poate deveni Regina fara Regat. Va putea deveni Regina numai daca se schimba forma de guvernare in Romania sau daca este unsa Regina peste alt stat. Daca va deveni Regina, va pastra aceasta titulatura de-a pururi in istorie, tot asa cum Carol I, Ferdinand si Mihai I isi pastreaza titulatura si sunt recunoscuti ca Regi, chiar daca nu mai sunt in viata si indiferent de regimul politic al Romaniei.
Nu stiu cum este cu Carol al II-lea care nu a devenit Rege prin succesiunile si procedurile normale (fiind excomunicat). El s-a suit pe tron in mod abuziv, intr-o perioada critica tulbure in intreaga Europa, prin cunoscuta lovitura de palat.

Observ ca este nevoie, intodeauna, de interventia

Comentatorului I n f o ca lucrurile sa fie puse la punct, perceptiile privind regalitatea in Romania, regii Romaniei indreptate.

De remarcat ca ati subliniat un lucru mai greu de evaluat, de inteles, domnia Regelui Carol II. Dezavuat (dezmostentit de drepturi privind succesiunea) de catre tatal lui, REgele Ferdinand cel Loaial…… pentru casatoria morganatica de la Odesa, dezertare de la datoriile militare, ….. Carol Secundul a fost instaurat in "oficiul" de monarh prin lovitura de stat, prin concursul puternicului politician Iuliu Maniu - erou al Marii Uniri si elitele politice, prin tacerea altor politicieni puternici privind incalcarea testamentului regelui Unirii de la 1918. Dupa abdicarea fortata a lui Carol II, umeaza domnia preaiubitului fiu (Mihaita) si a preaiubitului nepot, fara ca sa fi avut o ceremonie de intronare, de asemnea. Sa luam lucrurile, asa cum sunt, regii Romaniei s-au succedat conform legii salice in vigoare si in imprjurarile unor lovituri de stat (orchestrate de I. Maniu si, mai tarziu, I. Antonescu). Carol al Doilea a domnit, ca si regele Mihai Intaiu, prin acceptul “institutiilor", ori fortelor politice existente din acese vreme si ……..al poporenilor, chiar daca n-a existat un ceremonial la nivel national (incoronare, "certificat" de instalare). Sa acceptam aceasta stare de facto, istoria a consemnat regii Mihai I si Carol II. Ca doar Ferdinand Intaiu a fost rege chiar dinaintea incoronarii fastuase de la Alba Iulia, intamplata la 15 octombrie 1922, el a fost rege al romanilor, imediat dupa moarte unchiului sau (1916), conform Statutului Casei Regale, hotararii Regelui Carol I .
Oricum, vom avea o Catedrala a Neamului, va exista conditiile “natural", ori logistice ale incoronarii urmatorului rege, ori regina - Alteta Sa Margareta, prima in ordinea de succesiune la vremea reinstaruarii regimului monarchic: Asa cum este testamentul ultimului dintre regi, Mihai Inatiu. Progresul social, politic, moral, a condus la inlocuirea legii salice cu o lege mai perfectionate – indrituirea urmasilor de gen feminine la ocuparea tronului. Asa este firesc sa se intammple si la Statutul Casei regale de Romania, as ava fi si agrimentul Parlamentului Romaniei pentru Statutul Casei Regale reviziuit.

In articolul de mai sus, preluat de pe agentia NEWS RO, nu se

afrmă nicăieri că Romania este monarhie, că Margareta este regina Romaniei. Casa Regală a Romaniei face parte din istoria poporului nostru si nu poate fi scoasă de acolo. Romania este republică din 30 decembrie 1947. Pană atunci romanii nu au cunoscut niciodată această formă de guvernămant, cu exceptia ironică a "Republicii de la Ploiesti" din 8 august 1870, imortalizată de Caragiale in piesa O noapte furtunoasă. Domnitorii tărilor romane au fost monarhi. Dacă afirm aceste adevăruri care tin de istorie nu inseamnă că militez pentru instaurarea monarhiei. Reactii de acest gen nu am mai intalnit din 1990, cand persoane ca Ion Ratiu, Corneliu Coposu erau tratate in mod asemănător de propagandistii FSN.

Romania - tara minunilor

Pe langa alte cateva ciudate recorduri, mai suntem si republica monarhica, iar monarhia este una bugetara!

Ce treabă are asta cu romanii si Romania?

... Oare de ce nu-si vede de treabă si tine cu tot dinadinsul să ni se bage in suflet?

 

"Alege-ma tzigane,ca iti dau sarmale" !!! :))))....

....

Asta-i lozinca PSD la alegeri...

...nu confunda! Sarmale, gumari, galeti, malai, ulei, ceva acolo pentru vot!
Desi la tine e de inteles.

Este reprezentanta Casei Regale a Romaniei

Casa Regala exista odata ce a dat trei regi ai Romaniei, La fel exista si case regale ale altor state care au fost candva monarhii si acum nu mai sunt (landurile germane, Franta, Italia, Serbia, Bulgaria).

Romania este republică, Romania nu are casa regală

... să fim intelesi, lăsati abureala că nu toti suntem votanti PSD... Cei care se cred, care se dau casa regală sunt niste impostori, niste profitori!

Ce-a făcut pană acum familia regala pentru tarăsi romani? Si tu

... minti ca politicienii, si tu? Ati venit la luat si revendicat, ati venit la cersit, ati venit pentru trai bun, vreti si voi sa trăiti ca trantorii pe munca romanilor, de parca nu am avea destui intretinuti. De ce credeti voi ca ati avea aici, in tara noastra, niste drepturi? Nu aveti nimic aici!. La muncă mă, la muncă să vedeti cum se castiga banul.

 

_h.

Doi regi,Carol I-ul si Ferdinand (+ Regina Maria englezoaica) au fost regi!.Dupa ei carolica lupescu,cu dictatura carlista si feciorul?.Mai bine lipsa.
Ce a facut mihai inafara de capitularea neconditionata?.La prima domnie era copil.La a doua era IMATUR.Tara (o tara ciopartita)a fost condusa de Conducator.Adevarat i-a zis Maresalul:-"Sa las tara pe mana (mintea) unui copil?."
Ce pot sa zic de Margareta?.NIMIC.

Ce ii tot dati cu "casa regala"?

De fapt,este vorba de familia fostului rege.Si asta,motivat de faptul ca cea mai mare parte a vietii a trait abdicat,a si murit abdicat.Asa ca,faceti ceva cu "casa regala".

 
 

 

Nu mai exista Rege in viata si nu mai poate fi numit alt Rege,

odata ce Romania este Republica. De acord. Dar Casa Regala exista. A aparut atunci cand Carol I a devenit primul Rege al Romaniei. Cine a desfiintat-o si cum?

toata

treaba cu casa regala
imi aduce aminte de ciolos.
si el are un aer aristocrat si detasat, nu intelege nimic ce se intampla pe aici, deabia vorbesc romaneste, o sa plece in curand de unde au venit

 
 

 

Daca tot ne-am apucat de numit

regi sau majestati, cred ca ar trebui sa aiba si poporul un cuvant de spus. Romanii cred ca l-ar prefera pe regele Nicolae, nepotul regelui Mihai. Nu suna frumos?

 

bai nene

voi credeti ca o casa regala este un moft?
alegem pe cineva dupa ce? dupa cum arata?
scoateti capul din ***
principala ratiune a unei case regale este acceptarea ei de catre alte case regale - pentru a apropia romania de alte tari civilizate.
Cu circarii astia din ro ce vrei sa faci?
daca chiar vreti casa regala invitam pe cineva de la o casa regala adevarata cum ar fi din anglia sau tarile nordice.
Ei nu o sa zica nu - bag mana in foc - pentru ca avem o tara exceptionala, mai frumoasa si interesanta de 100 de ori decat tarile lor.

Mihai n-a fost niciodata rege... a fost uzurpatorul neincorona

t al tatalui sau, marioneta rusilor... i-au dat Pobeda si cand n-au mai avut nevoie i-au dat un sut acolo unde binemerita.
Stiati ca Stalin a devenit Cetatean de onoare al Romaniei in vremea lui Mihai?
Ia, sa vad daca stiti: cine a primit in aceeasi perioada titlul de Cetatean de onoare al Clujului?
Puneti-va bigudiurile in finctiune...

Care casă regală

In Romania nu există nici o casă regală. Romania este republică. Există o familie a defunctului rege Mihai.
Descendenții regelui, respectiv fiicele acestuia nu au făcut nimic pentru Romania și nici nu văd ce ar putea face, ce nu poate fi făcut de autoritățile competente de stat republicane.
Plouă in masmedia cu titluri de majestăți, prinți și altele asemenea. Se pot adresa in spațiul lot privat cum doresc.
Nu există titluri aristocratice insă in Romania, cum de altfel nu există asemenea titluri in spațiul public in niciun stat republican, fost monarhic.
CNA ar trebui să se autosesizeze.
Să păstram memoria Majestății Sale Regelui Mihai dar să impiedicăm acest circ, pe care vor să-l facă cei doi penali Dragnea și Tariceanu cu complicitatea "printului" Duda.
Descendentii regelui au din ce trăi, nu trebuie nici să se umilească, nici să se compromită. dwd

 

Casa Regala

este de fapt Famiglia Duda !

 

Care "mai ie state".

O facurati regina deja?.

 

Se pare ca duda sta cu "osul" domnesc in mana si este gata sa

producat in printzisor mostenitor. Nu stiu de ce se mai codeste Largareta ?!?!?
Romani, mai asteptati un pic si veti fi supusii lui duda si largareta. Daca vrea daddy, evident...

 

Poate cu burta de inchiriat, ca daca putea, odraslea ea...

...pana acum ceva!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor