Principesa Margareta, la 25 de ani de la intoarcerea in Romania: Un sentiment de mare implinire pentru tara

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 22:57
4627 citiri
Principesa Margareta, la 25 de ani de la intoarcerea in Romania: Un sentiment de mare implinire pentru tara
Foto: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Principesa Margareta considera ca aniversarea a 25 de ani de la intoarcerea sa in tara si de activitate a Fundatiei care ii poarta numele reprezinta o mare implinire pentru tara noastra.

"E greu de spus in cuvinte. E un sentiment de mare implinire pentru tara noastra", a declarat, sambata, principesa Margareta, la evenimentul de debut al actiunilor dedicate implinirii a unui sfert de veac de la intoarcerea sa in tara, organizate de Casa Regala.

Actiunea, organizata de Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (FPMR), s-a desfasurat in sala Gheorghe Focsa de la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", reunind beneficiari si voluntari ai Fundatiei.

Publicul a putut descoperi programele inter-generationale prin ateliere interactive, in compania beneficiarilor copii, tineri si varstnici, a voluntarilor si a echipei Fundatiei. Activitati precum lectia de muzica clasica, clubul de lectura intre generatii, "ganduri peste ani" si intalnirile demonstrative "speed-dating" au avut rolul de a prezenta intr-un mod accesibil experienta educatiei la "Centrul Comunitar Generatii", cursurile de meserii, bursierii "Tinere Talente" si voluntariatul in sprijinul varstnicilor singuri din cadrul programului "Niciodata singur".

In aceeasi zi, Palatul Elisabeta a gazduit, la ora 19:00, seara dedicata celor 25 de ani de activitate a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, la care au luat parte principesa Margareta, principele Radu, precum si principesa Sofia si principesa Maria, colaboratori si sustinatori ai Fundatiei si proiectelor acesteia.

"Am creat, alaturi de Regele Mihai, tatal meu, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu 25 de ani in urma, atunci cand am pasit pentru prima oara in tara. Din acel moment, fundatia a ajutat zeci de mii de copii, tineri si varstnici prin programe integrate si durabile, la nivelul intregii tari, care au intarit comunitatile locale si au redat romanilor demnitatea si speranta.

Astazi, fundatia promoveaza modelul intergenerational. Cred ca este un exemplu pentru societate si un castig pentru viitor. Fiecare intalnire dintre varstnici si tineri este o experienta de viata. Este profund impresionant sa vezi cum intre doua persoane din generatii diferite se leaga relatii puternice de prietenie. In toti acesti ani nu am fost singura in eforturile mele, ci am avut alaturi oameni exceptionali, din multe tari, care mi-au impartasit idealurile si au sustinut Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, din dorinta de a asigura un trai mai bun copiilor, tinerilor si varstnicilor afectati de saracie, boala si singuratate.

Privesc in urma cu gratitudine spre toti cei care au format familia de un sfert de secol a fundatiei noastre. Ei, toti, impreuna, dau un nepretuit exemplu de responsabilitate, altruism si spirit civic lumii de astazi", declara principesa Margareta a Romaniei, pe site-ul FCMR.

Cu acelasi prilej, va decora, duminica, in numele regelui, o serie de personalitati din Romania, SUA, Marea Britanie, Franta si Elvetia, iar de la ora 11:00 va vizita, alaturi de personalitati din strainatate, studioul 4 al Televiziunii Romane, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminica, principesa Margareta si principele Radu vor lua parte in cursul serii, la ora 18:00, la un concert de gala la Ateneul Roman, la reusita caruia isi vor da concursul Camerata Regala, violonistul Remus Azoitei, precum si Corul Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Seara se va incheia cu un dineu oficial gazduit de Palatul CEC, la ora 20:00, in prezenta principesei mostenitoare si a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitati, personalitati din strainatate, dar si reprezentanti ai tuturor domeniilor societatii romanesti, care au sustinut Familia Regala in ultimii 25 de ani.

Citește și:
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Mesajul lui Ciolacu de 1 Decembrie: „Avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi să aderăm la Schengen”
Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj de Ziua Naţională, precizând că „avem o şansă extraordinară să îndeplinim total visul european şi...
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Mesajul lui Maia Sandu pentru români de 1 Decembrie: „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească” VIDEO
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a României. Șeful Statului de la Chișinău a mulţumit României pentru sprijin,...