Principesa Margareta: Regele Mihai este cel mai iubit din Romania

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 08:25
3867 citiri
Principesa Margareta: Regele Mihai este cel mai iubit din Romania
Foto: Arhiva

Principesa Margareta a afirmat luni ca este foarte pacat ca s-a ratat "o ocazie istorica cruciala" ca regele Mihai sa se adreseze Parlamentului cu ocazia implinirii a 90 de ani.

"Nu vreau sa comentez despre Parlament, Parlamentul este suveran democratic vorbind. Dar e foarte, foarte pacat, s-a ratat o ocazie istorica cruciala pentru viitorul tarii si mi se pare foarte rau. Pierdem timp sa mergem inainte, sa fim o alta tara", a afirmat principesa, la Antena 3.

In opinia sa, nu exista neaparat o legatura intre afirmatiile recente ale presedintelui Traian Basescu la adresa regelui Mihai si decizia Parlamentului. "Cred ca este ceva general in tara noastra, sa nu avem curaj sa aparam lucruri frumoase. Poate este inca o tara ranita, nu am reusit inca sa facem mai bine pentru tara noastra, sunt trista si pentru asta", a spus Margareta.

Principesa a povestit si reactia regelui dupa declaratiile la adresa sa facute de Traian Basescu. "A fost incredibil (...) Foarte calm, n-a simtit nimic, a vazut prea mult la viata lui. Are serenitate, seninatate", a adaugat ea.

Principele Radu: Simpatia fata de Casa Regala nu are egal

La randul sau, si principele Radu s-a referit la situatia monarhiei in Romania. "Daca dupa 22 de ani de la evenimentele din decembrie nu gasim inca forta morala si libertatea interioara necesara pentru a-l invita sa vorbeasca natiunii in Parlament, cum vroiati acum 22 de ani sa gasim forta sa-l punem pe tron?", a punctat el.

Principele Radu a sustinut ca simpatia fata de Casa Regala aproape "nu are egal cu alte persoane publice din Romania". "E un gest de neinteles cum poti sa contravii interesului romanesc facand astfel de gesturi", a adaugat el, precizand ca asemenea situatii precum refuzul primirii in Parlament nu face decat sa prelungeasca "formidabila suferinta a unui om de 90 de ani".

"Romania este o tara a Internetului, a televiziunii. Daca regele vrea sa faca un mesaj pe 25 octombrie natiunii romane, nu are nevoie sa mearga la tribuna Parlamentului. Transmite un mesaj asa cum stie el s-o faca si vibreaza intreaga Romanie. E cel mai iubit din Romania, e cel mai mare roman in viata si nu are nevoie de asta ca sa transmita un mesaj cu adevarat. In final, e o copilarie sa-l opresti sa vina sa se adreseze natiunii, o face de 64 de ani", a spus principele Radu, confirmand ca regele Mihai va adresa un mesaj romanilor, cu ocazia implinirii a 90 de ani, chiar daca nu in Parlament.

"I-a intors spatele lui Hitler de doua ori

"Sa fim seriosi, el i-a intors spatele lui Hitler de doua ori. Ce s-a intamplat este o joaca deplorabila", a fost comentariul principelui despre interventiile lui Traian Basescu.

Birourile Permanente reunite al Camerei Deputatilor si Senatului au decis sa respinga propunerea parlamentarilor PNL privind invitarea Regelui Mihai in Parlament pentru a adresa un mesaj in ziua in care implineste 90 de ani.

"Liderul grupului parlamentar din Camera a formulat o propunere alternativa, pornind de la principiul ca nu vorbim de un sef de stat in functie si atunci propunerea facuta de PDL a vizat un eveniment care sa aiba solemnitatea necesara, dar care sa nu vizeze plenul, dar in care sa se implice toate grupurile parlamentare. Nu a fost acceptata aceasta idee, si nici evenimentul propus de grupurile parlamentare PNL", a anuntat luni presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

La randul sau, democrat-liberalul Radu Berceanu a spus ca ideea in sine, a unei sedinte solemne comune, este o chestiune care "este si din punct de vedere constitutional sub semnul intrebarii".

Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Calin Popescu Tariceanu si Puiu Hasotti, au propus la inceputul lunii conducerii Parlamentului invitarea Regelui Mihai in Parlament pentru a adresa un mesaj in ziua in care implineste 90 de ani, demers sustinut si de PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#regele mihai discurs parlament, #Regele Mihai Parlament, #Regele Mihai , #principesa Margareta
Comentarii
Poza StefanIntaiulSiCelMare
StefanIntaiulSiCelMare
rank 2
Vă respect familia, pricipesă, dar...