Business Focus: Quarterly Report 5 - transmisie online

Urmasa regelui si Sparlamentul

Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 22:29
14365 citiri
Urmasa regelui si Sparlamentul
Foto: Hepta.ro

Dincolo de uimitoarea elocventa a unor tineri tacand intelept in fata sediului sibian al PSD, n-am a va da stiri bune. Caci prea putini ii inteleg. Prea multi s-au resemnat. Si nici in Europa nu e mult mai bine.

In timp ce continentul se apropie cu pas grabit spre oficializarea redivizarii lui in tari cu democratii tot mai precare si state fara democratie liberala, romanii isi luau in sinea lor adio de la rege. Unul mai singur, parca, in sicriul sau, decat acum sapte decenii, cand era alungat de acasa.

Paradoxala singuratate de final, reunindu-i, in fine, pe rege si poporul sau, in asteptare. In asteptarea lui Godot.

Regele astepta sa i se permita sa-si gaseasca in sfarsit odihna. Iar romanii sa-si traga sufletul dupa un an de proteste in masa iscate de jaful legislativ comis in interesul furilor de la pupitru.

Dar n-au fost lasati.

Regele confiscat

Marele, tristul si nefericitul trebuia plimbat si mort de colo-colo. Si ingropat ca hotii, noaptea. Poate ca sa nu se simta prost urmasii sai la carma din fotofoba lume "buna", interlopa. Lume ce conduce Parlamentul si pe furis, dar si pe fata spre a smulge tara-n pas rapid din gheara "statului paralel", citeste: din libertatea data de drepturi civice, deci de oranduirea democratica.

Stapanii locului, urmasi ai celor ce l-au mazilit si calomniat si umilit, s-au straduit sa para ca ar fi invatat ceva. L-au omagiat strident si patriotic, deci, pe fostul voievod. Tot ei s-au repezit, aproape simultan, snoband ambasadori, sa-i calce in picioare dorinta cea mai fierbinte si pioasa: de a pune Romania, prin alianta cu democratiile occidentale, la adapost de dictatura.

Ce te faci, insa, daca institutiile sunt deturnate si fac invers decat ar trebui? In Parlamentul dispus, spre a dobandi puteri dictatoriale, sa calce si pe cadavre (mitraliate, poate, de deputatul infractor Catalin Radulescu) se poate calca desigur si pe cadavrul regal.

L-au confiscat simbolic, moral si politic, ca si cum ar fi un politruc numai bun de folosit in lupta cu statul de drept.

Sugrumati de propria importanta si aroganta, de insolenta cu care-si dispretuiesc natiunea, oligarhii de obedienta teleormaneana si-au manifestat "respectul", neasteptand sa-l vada pe Mihai in groapa inainte de a-si da lovitura de stat de drept.

S-au grabit ca, odata cu ramasitele pamantesti ale curajosului luptator care s-a ridicat candva in contra ambelor sisteme totalitare ale veacului trecut, sa ingroape si democratia romaneasca si prestigiul ei in Europa si in lume.

Caci dupa ce si-au varsat lacrimile reptiliene, parlamentarii PSDisti si aliatii au adoptat in viteza de katiuse modificari legislative de natura sa distruga independenta magistratilor. Si sa compatibilizeze infractiunile si condamnarile penale cu demnitatile politice.

Vezi filmul unei zile negre in Parlament, cand deputatii au adoptat si ultimele doua Legi ale Justitiei, toata Romania fiind cu ochii pe rege

Urmasa regelui si Sparlamentul

Or, in reactie la ororile dezonorand, in anul de dizgratie 2017, acest parlament condus de un infractor si un penal, urmasa regelui nu s-a invrednicit sa ia, oripilata, distanta.

Nu s-a sfiit sa accepte invitatia de a-l pomeni "solemn" pe defunctul ei parinte regal in chiar pestera lui Ali Baba. "Familia mea si cu mine vom fi alaturi de institutiile statului", a spus ea, intre altele, textual, in Parlament.

Dar oare despre ce "institutii" vorbeste urmasa regelui? Despre CSM care a respins categoric masacrarea Legilor Justitiei? Sau despre presedintele republicii?

Nu astfel se descurajeaza, dupa stiinta mea, briganzii. In fapt, totul imi pare chiar mai trist.

Cea care-n ziua mortii tatalui ei a preferat tacerii rostirea unei proclamatii pe ton de sef de stat pare a fi nu doar alaturi de sotul desemnat candva "persoana de sprijin a Securitatii", ci si de un Parlament unic in analele democratiilor postbelice, dominat de o clica afisandu-si cu trufie de regim totalitar desconsiderarea fata de tot ce-i sta in gat.

Fata de colegi si de femei din Opozitie. Fata de magistrati. Fata de dreptul de a protesta. Fata de merite reale, nu imaginare, precum cele asumate de plagiatori. Fata de opinia unui amplu segment al societatii civile. Fata de presa independenta. Si fata de Vestul, care, fie si tardiv, a sfarsit totusi prin a sesiza alunecarea in injustitie a Romaniei.

Ca acest Sparlament varsa lacrimi de crocodil pe uzurpatele ramasite pamantesti ale celui care a fost rege n-a scapat unor observatori atenti.

25 de milioane de motive

Dar atunci de ce nu pare a se teme Margareta de compromiterea coroanei? De ce e "alaturi" de aceasta institutie? Poate pentru ca are 25 de milioane de motive sa fie?

N-ar fi fost oare mai util sa fie alaturi de romanii rebegiti de frig care, in saracia lor, n-au capotat si nu s-au resemnat, nu sunt placizi, nu s-au predat nici fatalismului, nici deprimarii, ci lupta in strada, in acest decembrie geros si tenebros, pentru egalitatea romanilor in fata legii?

N-ar fi fost bine sa-i intareasca pe romanii tinuti departe de casa de nevoi si disperare? Sa se arate alaturi de cei care, descurajati total, vor emigra curand, cat timp nu se vor inchide granitele iar?

N-ar fi fost recomandabil sa le spuna ca stie ce paine amara este viata-n emigratie? Ca sustine protestul sibienilor? Pe al bucurestenilor, timisorenilor, iesenilor, clujenilor? Pe al celorlalti romani?

N-ar fi fost in interesul prestigiului Coroanei ca si custodele ei sa ajute tarii sa isi recucereasca democratia, ca oamenii sa nu mai fuga din ea ori de pe campul de bataie pentru drepturi civice, fundamentale? Sa-i implore pe cetateni sa nu se descurajeze vazand ca posesorii de conturi braziliene si palate edificate din taxele si buzunarele romanilor saraci, din banul public, incearca sa li se suie oamenilor nu numai politic si mediatic, sau economic, ci si juridic pe grumaz?

Romanii nu pe Margareta au ales-o presedinte

Dar sa fim drepti.

In fond, romanii nu pe Margareta au ales-o presedinte. El unde e? Daca nici seful CSAT nu poate apara tara de acapararea ei de catre un grup infractional organizat, ma intreb la ce mai este oare bun CSAT? Dar Constitutia? S-o apere de un presedinte usor de suspendat, cum s-a vazut, nu insa si de samavolnicia unui parlament penal care, constituit ca stat in stat, condamna "statul paralel"?

In timp ce dictatura se pogoara in viteza supersonica asupra Romaniei, oare ce mai asteapta oamenii? Pe americani? Din nou? Dar seful statului? Pe sibienii lui? Sa ajunga, ca presedinte, la fel de singur ca tara si ca voievodul ei defunct?

Petre M. Iancu

Jens Stoltenberg, mesaj pentru Mircea Geoană: „Îți doresc toate cele bune în următoarele proiecte”
Jens Stoltenberg, mesaj pentru Mircea Geoană: „Îți doresc toate cele bune în următoarele proiecte”
„Mulțumesc din suflet Secretarului meu General Adjunct din ultimii cinci ani, Mircea Geoană”, a scris, pe rețeaua socială X, Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO. „Ai fost un...
Mircea Geoană, decorat de NATO: „Nu am văzut niciodată mai mulți oameni talentați, dedicați și foarte inteligenți ca în Alianța noastră”
Mircea Geoană, decorat de NATO: „Nu am văzut niciodată mai mulți oameni talentați, dedicați și foarte inteligenți ca în Alianța noastră”
„Am oferit NATO experiența, pasiunea, energia și credința mea neclintită în libertate și democrație și statul de drept”, a declarat marți, 10 septembrie, Mircea Geoană, Secretarul...
#Margareta Parlament Legile Justitiei , #principesa Margareta
  1. Jens Stoltenberg, mesaj pentru Mircea Geoană: „Îți doresc toate cele bune în următoarele proiecte”
  2. Mircea Geoană, decorat de NATO: „Nu am văzut niciodată mai mulți oameni talentați, dedicați și foarte inteligenți ca în Alianța noastră”
  3. Mărturisirea lui Marcel Ciolacu: ”Nu mi-e ruşine să spun, am profesor de engleză și economie”
  4. Ciucă vrea pentru PNL și președinția, și guvernul. Mesajul care pune sub semnul întrebării colaborarea cu PSD
  5. Kelemen Hunor acuză lipsa de reacție în cazul dronelor rusești de pe teritoriul României: ”Când ai război lângă tine, se rezolvă în câteva zile”
  6. Jens Stoltenberg l-a decorat pe Mircea Geoană: ”Cea mai înaltă distincție a NATO se acordă doar celor care își fac datoria peste așteptări” VIDEO
  7. „Atac cu talpa” la Guvern. Liderul de partid care acuză lipsa de stabilitate politică. „E haos ce fac ei de un an şi jumătate"
  8. Mircea Geoană a dedicat medalia primită de la NATO tinerilor din România: ”Sunt mândru de voi” VIDEO
  9. PNL vrea să modifice legea pensiilor în Parlament și critică PSD pentru că „a înghețat” pensiile minerilor, siderurgiștilor și ceferiștilor
  10. Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, să includă militarii printre beneficiarii pensiilor neimpozabile SURSE