Marea conspiratie monarhica (Opinii)

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 23:58
11837 citiri
Marea conspiratie monarhica (Opinii)

Mare conspiratie mare se pregateste pentru 25 octombrie! Operatiunea "Reinstaurarea monarhiei", dupa cum o denumeste EVZ. Uau! Cum anume? Pai, cica regele Mihai, manat din umbra de Dan Voicuescu, prin Radu Duda, ar urma ca in cadrul discursului pe care-l va tine in Parlament, in ziua cand va implini 90 de ani, sa ceara reinstaurarea monarhiei.

Curata lovitura, caci, este evident, de-abia vor fi rostite cuvintele magice ca nici nu vom sti cand ne va fi furata republica noastra cea draga. Parlamentarii Opozitiei vor fi cuprinsi de o frenezie fara margini, mai ales PSD-ul cel dintotdeauna iubitor de rege, ca doar ca sa-i intretina conditia fizica l-a fugarit Ion Iliescu pe autostrada, nu de alta.

Profitand de chiulul puterii, ei vor vota rapid un punct introdus la repezeala de Mircea Geoana pe ordinea de zi a sedintei si gata, va fi monarhie cat ai zice peste. Singurul risc este ca in euforia generala sa nu vina niste unguri sa ia o bucata de Ardeal, sa o bage in buzunar si sa plece cu ea.

Nu se poate asa? Articolul din Constitutiei care prevede forma de guvernamant nu poate fi schimbat decat daca va fi schimbat mai inainte articolul care impune aceasta interdictie? Si pentru aceste operatiuni e nevoie de un proiect de modificare, de un vot in parlament cu majortiate de doua treimi si apoi de un referendum? Serios? Si atunci ce poate face regele nonagenar im Parlament? Nimic, absolut nimic. Si toata aceasta isterie mediatica, mai degraba o conspiratie a adversarilor regelui, este cel putin ridicola.

Asta nu inseamna ca o intelegere Radu Duda - Dan Voiculescu este exclusa. Dimpotriva, par personaje de acelasi calibru si cu multe interese si obsesii convergente. Nu inseamna ca Regele Mihai, deja foarte in varsta si demult prizonier al ginerelui sau, nu ar putea fi atras intr-o capcana. Dupa cum ar fi foarte posibil ca si neimpins de la spate de nimeni, Regele sa pledeze pentru revenirea la monarhie.

Are cineva cumva senzatia ca Majestatea Sa este un republican convins? N-ar face asadar decat sa-si exprime convingerile. Dar de intamplat, nu se poate intampla nimic concret.

Singurul efect ar fi o noua inflamare pro si antimonarhica, la moda in ultima vreme. Mai precis de cand Traian Basescu si-a exprimat parerile, in opinia mea fundamental gresite, in privinta Regelui Mihai. De atunci, avem o adevarata inflatie de monarhisti.

Situatia este cu atat mai caraghioasa, cu cat nu stiu cum sa mai slaveasca monarhia si Casa Regala a Romaniei oameni care, de-a lungul timpului, nu numai ca s-au declarat republicani convinsi, ci au si avut accese de violenta verbala inacceptabila la adresa Majestatii Sale. Sergiu Andon este doar exemplul cel mai strigator la cer.

Asadar toata Opozitia si toata media afiliata ei au devenit monarhiste pentru ca Traian Basescu este antimonarhist. Daca maine presedintele s-ar suci, si toata aceasta armata ar reveni la sentimentele antimonarhice anterioare, invelite acum intr-o ipocrizie gretoasa.

Ceea ce este cu adevarat regretabil este ca in ultima vreme Casa Regala a fost tarata in niste jocuri politice oribile, la care nu stiu in ce masura este partasa si in ce masura are doar rolul unui cartof fierbinte. Si tocmai de aceea, ar fi poate mai bine ca Regele Mihai sa refuze sa vina in fata unui Parlament care, indiferent de tabara politica, nu manifesta nici cel mai mic respect fata de monarhie, Casa Regala si Majestatea Sa, folosite de-a valma ca arme in razboiul politic intern.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...