"Pionul" Traian Basescu - sah la Rege si sah-mat la bunul simt (Opinii)

Joi, 23 Iunie 2011, ora 23:55
5063 citiri
"Pionul" Traian Basescu - sah la Rege si sah-mat la bunul simt (Opinii)
Foto: familiaregala.ro

Presedintele Traian Basescu a adresat jigniri publice Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei, afirmand ca "abdicarea Regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei" si ca Regele a fost "o sluga la rusi".

In sustinerea afirmatilor sale, Presedintele nu a adus documente, referiri la martori sau alte dovezi. Acordandu-i lui Traian Basescu prezumtia de nevinovatie, atat de antipatica presedintelui, cand este vorba de inamicii personali, sa-i reamintim cateva momente din Istoria Romanilor.

Maresalului Ion Antonescu i-a fost incredintat, la 4 septembrie 1940, prin decret regal semnat de Carol al II-lea, mandatul de formare a unui guvern de uniune nationala.

Partidele istorice au refuzat sa participe la un guvern dictatorial, xenofob si progerman, astfel ca in ziua de 5 septembrie 1940, Maresalul l-a obligat pe Carol al II-lea sa-i acorde puteri absolute in stat, sa suspende Constitutia si sa dizolve Parlamentul.

In seara aceleiasi zile, Regele Carol al II-lea a abdicat si a cedat tronul fiului sau Mihai I, in varsta de 18 ani.

Dupa negocieri cu Miscarea Legionara, la 14 septembrie 1940, Maresalul Antonescu a proclamat "Statul National-Legionar Roman", Horia Sima, seful Miscarii Legionare, fiind numit vicepresedinte al consiliului de ministri.

Dupa lichidarea rebeliunii legionare, orice activitate politica a fost interzisa, iar la 27 ianuarie 1941, Maresalul a dispus formarea unui nou guvern, compus din militari si tehnocrati filogermani, vicepresedinte al consiliului de ministri fiind numit profesorul Mihai Antonescu.

Aceasta foarte scurta rememorare a faptelor istorice legate de regimul antonescian demonstreaza ca Maresalul Ion Antonescu a fost numit la conducerea statului roman de Regele Carol al II-lea, care instaurase un regim de dictatura personala prin dizolvarea partidelor si a institutiilor democratice.

Maresalul Ion Antonescu a fost atat de facto, cat si de jure, conducatorul statului roman, utilizand prin camarila sa ori in colaborare cu legionarii lui Horia Sima, metode dictatoriale de conducere a tarii: puteri absolute in stat, suspendarea Constitutiei, dizolvarea Parlamentului, persecutarea evreilor si a inamicilor politici etc.

Ideea pe care incearca Traian Basescu sa o induca, dovedind o superficialitate nepermisa pentru un Presedinte de stat, anume ca Majestatea Sa Regele Mihai I ar fi avut vreo putere juridica sau faptica in a se opune regimului antonescian, este falsa si se identifica cu minciuna.

Despre abdicarea Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei s-au scris tone de maculatura sub semnatura "istoricilor" regimului comunist. Mitul plecarii cu "un tren plin de tone aur si sute de tablouri" a fost demontat abia dupa Decembrie 1989, insa nu s-a reusit alungarea minciunii din memoria colectiva pervertita zeci de ani de propaganda comunista.

Se trece sub tacere adevarul incomod ca Regele Mihai I s-a opus instaurarii regimului comunist adus de tancurile sovietice, prin "greva regala", in perioada august 1945 - ianuarie 1946, refuzand sa semneze decretele guvernului comunist si cerandu-i demisia.

Asupra Regelui s-au facut presiuni din partea fortelor de ocupatie sovietice si a guvernelor aliatilor occidentali, situatie care a determinat incetarea opozitiei Regelui fata de guvernul comunist.

Abdicarea Regelui Mihai I, de pe tronul unei tari condusa de un guvern comunist si ocupata de Armata Rosie, a fost un act ilegal, imoral obtinut prin forta de comunisti, cu sprijinul Moscovei si prin tradarea comisa de statele democratice occidentale ai caror lideri cedasera Europa de Est, la Ialta, in sfera de influenta a lui Stalin.

Traian Basescu nu poate accepta faptul ca este presedinte de republica, adica sef peste un accident al Istoriei Romanilor, o republica instaurata prin forta tancurilor sovietice si care a adus romanilor 50 de ani de dictatura si 20 de ani de falsa democratie.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Regele Mihai I, #Basescu atac monarhie, #Basescu Regele Mihai, #abdicare Rege Mihai , #stiri Regele Mihai