Presa internationala scrie despre disputa "lipsita de demnitate" care "sfasie mandra familie regala a Romaniei"

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 16:39
6297 citiri
Presa internationala scrie despre disputa "lipsita de demnitate" care "sfasie mandra familie regala a Romaniei"
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei generatii ale familiei regale a Romaniei au fost implicate intr-un scandal public joi, dupa ce un principe dezmostenit a incercat sa-si vada bunicul suferind, ceea ce a determinat-o pe mama tanarului sa-l repudieze, comenteaza Associated Press in materialul "O cearta lipsita de demnitate sfasie mandra familie regala a Romaniei" - preluat, intre altele, de prestigioasele cotidiene Washington Post (WP) si New York Times (NYT).

Principesa Elena si-a acuzat fiul, pe Nicholae Medforth-Mills, ca a nesocotit "viata privata, suferinta si demnitatea" tatalui ei in varsta de 96 de ani, fostul rege Mihai I, intr-un comunicat emis de Casa Regala, aminteste AP.

Ea a facut aceste declaratii dupa ce Casa Regala a depus o plangere la politia elvetiana, marti, in care-l acuza pe Medforth-Mills ca a incercat sa intre cu forta in casa bunicului sau de la Aubonne si ca a "agresat fizic si verbal" trei membri ai personalului.

Principele Nicholae Medforth-Mills si-a acuzat la randul sau rudele ca incearca sa-l discrediteze si ca joaca "un joc murdar".

Regele Mihai sufera de leucemie si de un cancer de piele, iar Casa Reagla a anuntat recent ca starea sanatatii i s-a inrautatit.

Romania este o republica, in care regele nu mai are vreo putere, insa romanii isi asociaza familia regala cu eleganta si demnitatea - care le lipsesc politicienilor lor, mai arata sursa.

Medforth-Mills, in varsta de 32 de ani, este singurul nepot al regelui Mihai, unul dintre cei mai populari membri ai Familiei Regale romane. El a fost indepartat in august 2015 din a treia pozitie in succesiunea la tron, aminteste AP.

Potrivit unor informatii, Nicholas ar fi avut un copil cu o romanca, lucru care l-a afectat pe regele Mihai, amintindu-i de copilaria sa nefericita, cand tatal sau, Carol al II-lea, s-a casatorit de trei ori si a fost nevoit sa renunte la succesiunea la tron in urma unei aventuri amoroase, ceea ce l-a adus pe tron la varsta de 5 ani.

Principesa Elena a precizat, joi, ca regele Mihai a refuzat sa-si vada nepotul din cauza ca acesta nu a clarificat paternitatea copilului.

Multi romani i-au luat apararea pe retelele de socializare, apreciind ca ar fi trebuit sa i se permita sa-si vada bunicul si sa aiba astfel ocazia sa se impace.

Regele Mihai este singurul lider din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial inca in viata. El a fost rege in doua randuri, din 1927 in 1930 si intre 1940 si 1947, cand a fost obligat sa abdice de catre comunisti, mai aminteste AP.

"Disputa acasa la fostul rege al Romaniei", titreaza si Agence telegraphique suisse (ATS), materialul fiind preluat de publicatii francofone. In acesta se scrie ca Politia din cantonul Vaud a confirmat o ancheta in curs cu privire la evenimentele de marti.

"Familia regala depune plangere la politie impotriva nepotului britanic al fostului rege din cauza agresarii personalului", scrie si The Telegraph.

Citeste si ce a declarat fostul principe Nicolae, joi seara, legat de acest scandal.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#scandal rege Mihai presa straina, #scandal principe Nicolae presa internationala , #stiri Regele Mihai
Comentarii