Prima reactie a Regelui Mihai dupa arestarea fiicei sale

Vineri, 16 August 2013, ora 11:07
10056 citiri
Prima reactie a Regelui Mihai dupa arestarea fiicei sale
Foto: Romania TV

Regele Mihai este profund instristat de arestarea fiicei sale, principesa Irina, de catre autoritatile din SUA, dar aduce aminte de prezumtia de nevinovatie si asteapta de la autoritatile si justitia din Oregon o solutie justa.

La cateva ore de la izbucnirea scandalului arestarii fiicei sale de catre autoritatile din SUA, Biroul de Presa al Majestatii Sale Regele Mihai I a emis un comunicat de presa:

"Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunostinta cu profunda tristete despre evenimentele legate de Principesa Irina a Romaniei, fiica sa.

Majestatea Sa si intreaga Familie Regala spera ca justitia americana si instantele Statului Oregon vor solutiona in cel mai just si mai rapid mod cu putinta acest caz.

Majestatea Sa spera, de asemenea, ca prezumtia de nevinovatie sa functioneze, asa cum este legal si moral, de la inceput si pana la sfarsitul acestui nefericit eveniment."

Principesa Irina, una dintre fiicele regelui Mihai, si sotul sau, John Wesley Walker, fost adjunct de serif, au fost arestati, joi, in Statele Unite ale Americii, in statul Oregon, pentru organizarea de lupte ilegale cu cocosi, potrivit presei americane.

Autoritatile sustin ca principesa Irina, in varsta de 60 de ani, si sotul sau, 67 de ani, au organizat lupte ilegale de cocosi si pariuri, tot ilegale, la ferma lor din America, arata USA Today.

Presa a scris ca persoana arestata este Irina Walker si ca aceasta este cunoscuta drept Irina Kreuger, una dintre fiicele ultimului rege al Romaniei, Mihai. De asemenea, jurnalistii informeaza ca John Wesley Walker a fost ajutor de serif in perioada 1998-2003.

Cei doi urmeaza sa fie adusi in fata unui judecator vineri. Inca 12 persoane din Oregon si Washington sunt judecate in cadrul aceluiasi caz.

Avocatul Amanda Marshall a informat ca luptele cu cocosi sunt ilegale in SUA si ca pe langa faptul ca reprezinta o fapta barbara, acestea pun in pericol sanatatea publica si faciliteaza comiterea altor fapte penale.

Principesa Irina s-a nascut la Lausanne, pe 28 februarie 1953, si este a treia fiica a regelui Mihai si a reginei Ana.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Regele Mihai arestare Principesa Irina, #Regele Mihai principesa arestare, #regele Mihai reactie fiica arestata , #stiri Regele Mihai