Regele Mihai, ingrijorat si alaturi de romanii care protesteaza in strada

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 14:20
7310 citiri
Regele Mihai, ingrijorat si alaturi de romanii care protesteaza in strada

Familia Regala a Romaniei si-a declarat, duminica, apropierea de romanii nemultumiti si care si-au pierdut increderea in clasa politica.

Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul familiei regale, regele Mihai si principesa Margareta anunta ca urmaresc cu ingrijorare evenimentele din tara.

"Familia Regala stie ca tot mai multi romani isi exprima cu tarie convingerile si nemultumirea, de mai multe zile, in orasele tarii si in strainatate. Povara cetatenilor este din ce in ce mai apasatoare. Clasa politica a tarii are datoria de a da raspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvant, le asteapta", incepe comunicatul de presa.

Textul continua: "Romanii si-au pierdut increderea. Ei cer astazi politicienilor un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Intreaga Familie Regala este alaturi sufleteste de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate".

Comunicatul de presa face referire si la discursul regelui Mihai in Parlament, in cursul caruia a spus ca "cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos". Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva in Romania.

"Lectia de istorie pe care tinerii au dat-o tarii in decembrie 1989 arata ca romanii au incredere deplina in virtutile democratiei si libertatii atunci cand destinul tarii este la raspantie. Europa si Romania trec impreuna prin vremuri de restriste. Cu atat mai mult astazi avem nevoie ca politica sa respecte locul cuvenit pe care i-l confera democratia si sa nu ia locul competentei, in spatiul public si institutional".

Familia regala subliniaza ca intelege ca romanii si-au pierdut increderea in politicieni si isi reafirma angajamentul fata de promovarea si apararea intereselor Romaniei. "Fara nici o indoiala, criza economica mondiala afecteaza Romania. Dar este, totodata, evident ca protestele din tara noastra merg mult mai departe decat atat: romanii isi exprima frustrarea fata de politicieni care nu au privit niciodata dincolo de ingustele lor interese, care au fost mai mult ocupati cu mici dispute personale decat cu buna administrare a tarii".

"Regele si Principesa Mostenitoare urmaresc evenimentele cu profunda ingrijorare si raman hotarati sa faca tot ce este in puterea lor pentru a apara si promova interesele Romaniei, fara sa favorizeze nici o formatiune politica. Aceasta a fost datoria Coroanei Romane, in fiecare generatie, si va ramane astfel in viitor", se incheie comunicatul.

A.I.

Citește și:
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament. În perioada 1990 -...