Putin a instaurat un regim de „operațiune anti-teroristă” în regiunea Belgorod. Armele nucleare ar fi evacuate

Luni, 22 Mai 2023, ora 19:33
5802 citiri
Putin a instaurat un regim de „operațiune anti-teroristă” în regiunea Belgorod. Armele nucleare ar fi evacuate
Vladimir Putin este conștient de acțiunile rebelilor FOTO Twitter

Pe 22 mai a fost anunțată începerea unei operațiuni antiteroriste în regiunea Belgorod, situată la granița Rusiei cu Ucraina. Măsuri speciale și restricții temporare vor fi în vigoare pe teritoriul regiunii.

Acest lucru a fost anunțat de guvernatorul regiunii Belgorod, VIaceslav Gladkov. Așa a reacționat Federația Rusă la intrarea pe teritoriul regiunii a cetățenilor ruși din legiunea „Libertatea Rusiei” și „Corpul Voluntarilor Rusiei” care luptă de partea Ucrainei.

„Pentru a asigura siguranța cetățenilor din regiunea Belgorod, de astăzi a fost introdus un regim juridic al operațiunilor de combatere a terorismului, care stabilește măsuri speciale și restricții temporare. Începând de la verificarea documentelor persoanelor fizice care le atestă identitatea și terminând cu suspendarea activităților industriilor și organizațiilor periculoase care folosesc substanțe explozive, radioactive, periculoase din punct de vedere chimic și biologic”, a spus Gladkov.

Potrivit serviciilor de informații militare ale Ucrainei, în districtul Hayvoron a început deja evacuarea urgentă a stocurilor nucleare dintr-unul dintre depozitele de mari dimensiuni.

Kremlinul a asigurat anterior că președintele rus Vladimir Putin este conștient de „încercarea de a pătrunde în regiunea Belgorod din DRG ucraineană” și că forțele de securitate ruse i-ar „strânge” pe cei care au intrat din regiune.

Amintim că în dimineața zilei de 22 mai, luptătorii Legiunii „Libertatea Rusiei” și „Corpul Voluntarilor Rusiei” au anunțat că au intrat pe teritoriul Federației Ruse, în special, într-o serie de așezări din regiunile Belgorod și Bryansk. Rușii care luptă de partea Ucrainei au subliniat că „se întorc acasă”, pentru că a sosit momentul să elibereze Rusia de „tirania Kremlinului”.

Ulterior, mass-media rusă și rețelele sociale au început să scrie despre luptele din așezările de graniță din regiunea Belgorod.

În jurul orei 14.00, legiunea „Libertatea Rusiei” a declarat că a „eliberat” localitatea Kozynka din regiunea Belgorod și a intrat în așezarea Graivoron. Puțin mai târziu, rușii au raportat „eliberarea” satului Gora-Podil și începutul asaltului asupra Grayvoron.

Între timp, GUR (serviciul de securitate ucrainean) a confirmat că voluntari ruși desfășoară o operațiune în regiunea Belgorod. Scopul ei cheie este de a crea o „zonă de securitate” pentru a proteja populația civilă a Ucrainei.

Eveniment Quarterly Report

Un ofițer rus decorat de Putin cu ordinul ”Erou al Rusiei” este implicat în uciderea unei fete de 18 ani la Lugansk
Un ofițer rus decorat de Putin cu ordinul ”Erou al Rusiei” este implicat în uciderea unei fete de 18 ani la Lugansk
În orașul ucrainean Lugansk ocupat, o tânără de 18 ani a fost împușcată într-un bar, în timp ce se afla în compania a doi militari ruși, scrie canalul de știri rusesc Telegram Mash....
Cererea „specială” a lui Vladimir Putin către un fost locotenent al lui Prigojin. Misiunea vizează războiul din Ucraina
Cererea „specială” a lui Vladimir Putin către un fost locotenent al lui Prigojin. Misiunea vizează războiul din Ucraina
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin, patronul grupării paramilitare Wagner căzut în dizgraţia liderului de la Kremlin şi mort în...
#regim, #operatiune antitero, #Vladimir Putin, #belgorod, #retragere, #arme nucleare, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina