Inmormantarea reginei Ana: la Curtea de Arges se lucreaza inca la catedrala. Bulevardul central a fost inchis

Sambata, 13 August 2016, ora 11:31
2566 citiri
Inmormantarea reginei Ana: la Curtea de Arges se lucreaza inca la catedrala. Bulevardul central a fost inchis
Foto: captura TV

Ultimele pregatiri pentru inmormantarea Reginei Ana sunt in desfasurare sambata dimineata la noua catedrala de la Curtea de Arges, iar bulevardul central, pe care va trece cortegiul funerar, a fost deja inchis traficului rutier.

Gardurile de protectie au fost indepartate, o echipa de muncitori efectuand ultimele finisaje pe platoul din fata noii catedrale. Pridvorul bisericii, unde va avea loc ceremonia privata de inhumare, a fost acoperit cu draperii si impodobit cu flori, iar spatiul in care va avea acces publicul a fost delimitat cu gradene montate de jandarmi.

Regina Ana este inmormantata astazi - vezi programul funeraliilor

Bulevardul Basarabilor, care asigura legatura intre Biserica Domneasca si Manastirea Curtea de Arges, a fost inchis traficului rutier inca din cursul noptii. Toate autovehiculele parcate au fost indepartate si accesul din strazile laterale a fost blocat.

La Curtea de Arges au fost stabilit o serie de restrictii de circulatie pentru ziua de sambata, iar fortele de ordine au fost suplimentate in toate localitatile prin care va trece cortegiul funerar, dupa cum au anuntat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

"In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Curtea de Arges, in data de 13 august 2016 se va desfasura o adunare publica pentru organizarea funeraliilor Reginei Ana, cu restrictionarea traficului rutier (...) in perioada 12 august, ora 24,00 - 13 august, pana la terminare, pe bulevardul Basarabilor, pe tronsonul cuprins intre intersectia cu strada San Nicoara si intersectia cu strada Eroilor, iar in data de 13 august, incepand cu ora 12,00 si pana la terminare, pe strada Negru Voda, pe tronsonul cuprins intre intersectia cu strada Traian si intersectia cu strada San Nicoara", se precizeaza intr-un comunicat al IPJ Arges.

Conducatorii auto vor putea folosi ca rute alternative strazile 1 Decembrie 1918, Traian si Lascar Catargiu, urmand sa respecte indicatiile politistilor rutieri aflati pe traseu. De asemenea, pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi.

Politistii rutieri si cei de ordine publica vor asigura fluenta circulatiei si in celelalte localitati ale judetului aflate pe traseul cortegiului funerar.

Masurile de ordine publica vor fi asigurate si de peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Arges si Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova.

Politistii le recomanda tuturor participantilor la eveniment sa respecte indicatiile organizatorilor si ale reprezentantilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, iar daca sunteti victima sau martorul unei infractiuni sa apeleze la cel mai apropiat politist sau sa sune la numarul unic de urgenta 112.

Regina Ana va fi inmormantata sambata la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, necropola regilor Romaniei.

Regina Ana este consusa pe ultimul drum - cine participa la inmormantare

In jurul orei 14,30 este programata sosirea la intrarea in parcul Manastirii Curtea de Arges a Familiei Regale romane si a Familiilor Regale straine, iar la 14,45 - sosirea convoiului mortuar.

Sicriul va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala si asezat pe catafalc. Slujba de inmormantare va fi oficiata de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti ortodocsi. La ora 15,30, sicriul va fi dus in Noua Catedrala si va avea loc ceremonia religioasa a ingroparii, care va avea caracter strict privat.

Reginei Ana a murit pe 1 august intr-un spital din Elvetia, la varsta de 92 de ani.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#regina Ana inmormantare, #regina Ana inmormantare Curtea Arges , #inmormantare