Regina Ana este inmormantata astazi - vezi programul funeraliilor

Sambata, 13 August 2016, ora 07:08
3735 citiri
Regina Ana este inmormantata astazi - vezi programul funeraliilor

Casa Regala a facut public programul funeraliilor reginei Ana, care va fi inmormantata sambata, la Curtea de Arges.

Doliu national in ziua inmormantarii

Iata principalele momente ale ceremoniilor ce vor avea loc sambata:

09.30 - 09.50 - Membrii Familiei Regale romane sosesc la Palatul Regal, Sala Tronului.

09.40 - Musafirii straini sosesc la Palatul Regal, Sala Tronului.

10.00 - Membrii Familiilor Regale straine sosesc la Palatul Regal, Sala Tronului.

Regalitatile straine care vin la inmormantarea reginei Ana

10.10 - 10.20 - Garda la Catafalc a membrilor Casei Majestatii Sale Regelui.

10.20 - Garda la Catafalc a membrilor Consiliului Regal (ASR Principele Lorenz al Belgiei, dl Andrew Popper, dl Anders Lindberg, Maestrul Adrian Vasiliu).

10.20 - Sosirea la Palatul Regal a oficialilor statului din Romania.

10.20 - Garda la Catafalc a Principeselor Regale (Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria).

10.30 - Slujba religioasa ortodoxa, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

10.40 - 10.50 - Iesirea din Palatul Regal a membrilor Familiei Regale romane, membrilor Familiilor Regale straine, oficialilor statului roman, a reprezentantilor credintei, membrilor Consiliului Regal, membrilor Casei Majestatii Sale Regelui.

10.50 - Sicriul iese din Palatul Regal spre Piata Palatului, in urmatoarea ordine: un militar care poarta crucea, de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, sicriul purtat de opt militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul", un militar care poarta o coroana cu flori albe, un militar care poarta stindardul Reginei, urmati de Principesa Mostenitoare si Principele Radu. Bisericile din imprejurimi vor trage clopotele.

10.55 - Asezarea crucii in spatele sicriului. Asezarea sicriului pe catafalcul din Piata Palatului Regal, pozitionarea stindardului si a coroanei rotunde de flori albe. Principesa Mostenitoare si Principele Radu se vor opri inaintea catafalcului si vor astepta punerea sicriului, a crucii, a stindardului, a florilor.

11.00 - Semnal funerar de trompeta ce marcheaza inceperea slujbei religioase.

11.00 - 11.20 - Slujba religioasa va fi oficiata de Inalt Preasfintia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucuresti, avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti catolici. Sicriul va fi incadrat la cele patru colturi de 4 militari ai Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" si la dreapta si la stanga lui, pe mijloc, de doi Cavaleri ai Ordinului de Malta, care vor tine doua lumanari aprinse.

11.20 - Incheierea ceremoniei religioase va fi marcata de un semnal lung de trompeta, apoi Orchestra Reprezentativa a MapN va incepe lucrarea muzicala funebra, care va dura pana cand sicriul este pus in masina mortuara.

11.20 - 11.30 - Militarii iau sicriul de pe catafalc si il asaza in masina mortuara, alaturi de crucea de lemn, coroana de flori albe si stindardul Reginei.

11.30 - Masina mortuara parcurge incet cativa metri, este flancata de 12 jandarmi calare (care urmeaza sa fie asezati 6 in fata si 6 in spate) apoi porneste convoiul. Cand caii si masina mortuara au pornit, bisericile din imprejurimi vor trage clopotele.

11.40 - 12.00 - Cortegiul de masini traverseaza Piata Palatului Regal, Bulevardul Magheru, Piata Romana. La Piata Romana, calaretii se vor retrage si se va continua traseul cu viteza mica in directia Piata Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Maresal Prezan pana la Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu avea loc nicio oprire si nu se va face slujba religioasa.

12.00 - Deplasarea de la Arcul de Triumf spre Curtea de Arges pe traseul Chitila - Gaesti - Topoloveni - Pitesti - Curtea de Arges. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

14.30 - Sosirea la intrarea in parcul Manastirii Curtea de Arges a Familiei Regale romane si straine si a musafirilor straini.

Corturi de prim ajutor si forte de ordine sporite la Curea de Arges

14.45 - Sosirea la intrarea in parcul Manastirii Curtea de Arges a convoiului mortuar.

14.50 - Coborarea sicriului din masina mortuara, purtat de cei 8 militari. Sicriul va fi dus la Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala si asezat pe catafalc. Asezarea crucii in spatele sicriului, pozitionarea stindardului si a coroanei rotunde de flori albe.

15.00 - Slujba de inmormantare oficiata de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului avand alaturi ierarhi si un sobor de preoti ortodocsi.

15.30 - Purtarea sicriului in Noua Catedrala. Urmeaza sicriului doar Familia Regala si soborul de preoti

15.35 - Ceremonia religioasa a ingroparii. Caracter strict privat.

Citeste si:
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Nicușor Dan anunță deblocarea conturilor Primăriei Generale, după acțiunea în instanță a omului de afaceri Costică Constanda
Primarul General al Capitalei a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, decizia judecătorilor privind deblocarea conturilor instituției pe care o conduce. ”Judecătoria Sector 5 a...
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Ce a discutat șeful statului cu moştenitorul Coroanei Britanice VIDEO
Prințul Charles a fost primit miercuri, 25 mai, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. Ulterior, moştenitorul Coroanei Britanice s-a întâlnit și cu premierul Nicolae Ciucă....