Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana a ajuns in Romania (Foto) UPDATE

Marti, 09 August 2016, ora 16:12
6952 citiri
Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana a ajuns in Romania (Foto) UPDATE
Foto: Captura Digi 24

Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana a ajuns marti in Romania, cu un avion al companiei Tarom, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni in jurul orei 15:00.

A fost vorba despre o cursa de linie, avionul avand la bord aproximativ 60 de pasageri care au venit, odata cu trupul reginei, din Elvetia.

Dupa aterizare, mai intai s-au dat jos calatorii, care au fost preluati de un autobuz al aeroporului, apoi a fost coborat sicriul si depus pe un catafalc.

Pe aeroport au avut loc o ceremonie militara si una religioasa, catolica, oficiata de arhiepiscopul Ioan Robu, in prezenta reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Romane.

La scurta rugaciune au asistat principesa Margareta si principele Radu, alaturi de alti membri ai familiei regale.

Dupa ceremonie, sicriul cu trupul reginei Ana a fost urcat intr-o masina funerara si transportat la Sinaia, unde va fi depus in Holul de onoare al Castelului Peles.

UPDATE 17:52 - Cortegiul funerar cu trupul reginei Ana a ajuns la Castelul Peles, unde localnicii au asteptat familia regala fluturand steagul Romaniei. Garda de onoare a purtat sicriul pe umeri pana in Holul de onoare al Castelului Peles.

In momentul in care cortegiul funerar a ajuns in Sinaia, au batut clopotele tuturor bisericilor catolice si ortodoxe din oras.

Miercuri, intre orele 10:00 si 18:00, la Castelul Peles pot veni oficialitatile care doresc sa ii aduca un ultim omagiu reginei Ana. Urmeaza ca miercuri seara trupul reginei sa fie adus din nou la Bucuresti, unde va fi depus in Sala Tronului din Palatul Regal. Acolo va avea loc o ceremonie privata, iar IPS Ioan Robu va rosti si de aceasta data o rugaciune.

Acces pentru oamenii simpli, de joi

Incepand de joi, accesul va fi liber pentru oricine vrea sa-si ia adio de la regina, intre orele 8:00 si 22:00. Totusi, oamenii trebuie sa respecte cateva conditii: sa aiba la ei actul de identitate, sa fie imbracati decent, sa nu faca fotografii sau sa nu puna flori direct la catafalcul reginei.

Sambata, la ora 10:55, sicriul va fi depus pe un catafalc in Piata Palatului Regal, moment in care vor bate clopotele bisericilor ortodoxe din imprejurimi, precum si cele ale Catedralei romano-catolice "Sfantul Iosif". Accesul publicului va fi, si de aceasta data, liber.

La 11:30, cortegiul funerar va pleca din Piata Palatului si va merge, cu viteza redusa, pe traseul Piata Palatului Regal - Bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf.

De la Arcul de Triumf, cortegiul isi va continua traseul cu viteza normal, pana la Curtea de Arges.

Sambata, incepand cu ora 15:00, va avea loc slujba de inmormantare, in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges, fiind oficiata de IPS Calinic al Argesului, in prezenta arhiepiscopului Ioan Robu.

Pregatiri pentru inmormantarea reginei Ana: Corturi de prim ajutor, forte de ordine sporite

Regele Mihai nu va putea lua parte la inmormantarea sotie sale, dupa cum anunta luni Casa Regala, din cauza starii de sanatate.

Una dintre fiicele regelui Mihai nu vine la inmormantarea mamei sale, regina Ana

La inmormantare vor participa, totusi, membrii familiei regale, oficiali ai statului roman, precum si reprezentanti ai caselor regale din Europa. Sambata va fi zi de doliu national atat in Romania, cat si in Republica Moldova.

Foto: Capturi Digi 24

#regina Ana ajuns Romania, #ultimul drum regina Ana , #inmormantare