Decesul reginei Ana, in presa internationala: Si-a sprijinit neincetat sotul, el insusi slabit de varsta si de boala

Luni, 01 August 2016, ora 21:19
10763 citiri
Decesul reginei Ana, in presa internationala: Si-a sprijinit neincetat sotul, el insusi slabit de varsta si de boala
Foto: Facebook / Casa Regala

Agentiile internationale de presa au anuntat decesul reginei Ana a Romaniei, care a incetat din viata luni,, la un spital din Elvetia, la varsta de 92 de ani, si au prezentat scurte biografii ale acesteia.

"Desi opinia publica nu cere reinstaurarea monarhiei in statul membru al Uniunii Europene, romanii ii respecta pe Mihai si pe Ana ca figuri istorice, in special in conditiile in care sunt tot mai dezamagiti de o clasa politica perceputa drept corupta", comenteaza Reuters.

Agentia preia comunicatul Casei Regale, potrivit caruia regina a murit inconjurata de familie, iar funeraliile vor avea loc la Curtea de Arges.

Reuters aminteste ca regina Ana si Regele Mihai s-au casatorit in urma cu 68 de ani, la Atena, si au impreuna cinci fiice.

Cuplul regal locuia la Aubonne, in Elvetia, din 2004, si vizita Romania in timpul sarbatorilor si pentru evenimente oficiale, precizeaza jurnalistii de la Reuters, adaugand ca Regele Mihai, in varsta de 94 de ani, s-a retras din viata publica dupa ce a fost operat de leucemie si de cancer.

Stirea Reuters este preluata si de Daily Mail.

Agentia Associated Press, citata de Washington Post, aminteste ca Ana, nascuta principesa de Bourbon-Parma, l-a cunoscut pe Regele Mihai in noiembrie 1947, la nunta reginei Elizabeth a II-a, la Londra.

"Comunistii l-au obligat pe Regele Mihai sa abdice o luna mai tarziu si sa se mute in exil", scrie AP.

Site-ul Noblesse et Royautes, specializat in informatii legate de familiile regale din lume, anunta de asemenea decesul reginei, la varsta de 92 de ani si prezinta o scurta biografie a acesteia.

"Regina a avut fericirea de a putea trai mai multi ani in Romania. In timpul lungilor sai ani in exil, ea si-a sprijinit fara incetare sotul, el insusi foarte slabit in prezent de varsta de de boala", scrie portalul.

Informatia a fost transmisa si de presa din Republica Moldova. "Majestatea Sa regina Ana a Romaniei a trecut in nefiinta. Acesta a incetat din viata astazi, 1 august 2016, la spitalul Morges din Elvetia. Regina Ana ar fi implinit pe 18 septembrie 93 de ani", anunta Publika TV pe site.

Portalul Unimedia aminteste ca, in urma cu cateva luni, surse apropiate familiei regale anuntau ca starea de sanatate a reginei, in varsta de 92 de ani, s-a deteriorat.

"Regele si regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria Romaniei. Majestatea Sa regele a implinit 94 de ani la 25 octombrie 2015, iar Majestatea Sa regina a sarbatorit 92 de ani la 18 septembrie 2015", adauga Unimedia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#regina Ana murit presa internationala , #murit