Iohannis s-a recules la Peles: Simplitatea si caldura umana a reginei Ana o asaza intre simbolurile Romaniei (Video)

Miercuri, 10 August 2016, ora 11:16
4375 citiri
Iohannis s-a recules la Peles: Simplitatea si caldura umana a reginei Ana o asaza intre simbolurile Romaniei (Video)

Presedintele Klaus Iohannis a depus, miercuri, o coroana de flori la Castelul Peles, unde este depus sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana.

Seful statului a fost intampinat la Peles de catre principesa Margareta si principele Radu, informeaza News.ro.

Presedintele Iohannis a scris un mesaj in cartea de condoleante deschisa la Castelul Peles: "Compasiunea si regretul meu profund pentru disparitia Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Simplitatea si caldura umana a Reginei Ana, precum si exemplul personal de comportament si loialiate o aseaza intre simbolurile Romaniei contemporane. In aceste momente de adanca tristete, transmit condoleantele mele intregii Familii Regale. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!".

Seful statului s-a recules cateva momente la capataiul reginei Ana si a schimbat cateva cuvinte cu membrii familiei regale.

Sicriul cu trupul neinsufletit al reginei Ana a fost depus, marti seara, la Castelul Peles.

Dupa ce sicriul a fost depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, a fost oficiata o slujba ortodoxa de catre IPS Nifon, in prezenta IPS Ioan Robu, care a durat aproximativ 20 de minute si la care au participat membrii familiei regale.

Miercuri, intre orele 10:00 si 18:00, sunt asteptate oficialitatile care doresc sa-i aduca un ultim omagiu reginei Ana, printre care si premierul Dacian Ciolos.

Accesul publicului pe domeniul Castelului Peles nu este permis.

In cursul serii de miercuri, trupul neinsufletit al reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucuresti, si va fi depus in Sala Tronului.

Incepand de joi, timp de doua zile, intre orele 8:00 si 22:00, accesul va fi liber pentru toti cei care doresc sa-i aduca reginei un ultim omagiu.

Afla regulile de eticheta pentru participarea la funeraliile reginei Ana

Sambata, la ora 10:55, sicriul va fi pus pe un catafalc in Piata Palatului Regal.

La ora 11:30, masina mortuara va pleca pe traseul Piata Palatului Regal - bulevardul Magheru - Piata Romana - Piata Victoriei - bulevardul Aviatorilor - Piata Charles de Gaulle - Arcul de Triumf si apoi catre Curtea de Arges.

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul calatoriei, dar va incetini viteza in localitati.

Regele Mihai nu va veni in Romania, la funeraliile reginei Ana, din cauza problemelor de sanatate. Casa Regala a anuntat ca decizia a fost luata la recomandarea medicilor.

La funeralii vor participa 4 dintre cele cinci fete ale cuplului regal, nu si Irina.

. La ceremonia religioasa participa si preoti catolici, si ortodocsi.

Guvernul a decretat zi de doliu national pe 13 august.

Regina Ana, sotia regelui Mihai, a murit pe 1 august, la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Morges, Elvetia.

Citeste si despre povestea de dragoste dintre regina Ana si regele Mihai

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...