Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Reactii dupa moartea reginei Ana: Durere si mesaje de adio, pe scena politica si artistica

Luni, 01 August 2016, ora 16:59
5859 citiri
Reactii dupa moartea reginei Ana: Durere si mesaje de adio, pe scena politica si artistica
Foto: Facebook/Familia Regala a Romaniei

Casa Regala a Romaniei a anuntat luni ca regina Ana a murit intr-un spital din Elvetia. Chiar daca starea de sanatate a suveranei nu a fost cea mai buna in ultima vreme, vestea a produs multa tristete in tara.

In spatiul public, numeroase personalitati de pe scena politica si artistica au tinut sa-si exprime durerea si au transmis condolenate Casei Regale.

O prima reactie a venit, pe Facebook, de la Ioan Luca Vlad, consilier al familiei regale, care rememoreaza prima sa intalnire avuta cu regina Ana.

"Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei a trecut in nefiinta. Ea este cea a carei caldura si atentie, aratate fata de mine in 1993, cu prilejul unei vizite la o expozitie unde expunea si tatal meu, la Galeria Catacomba (actualul Muzeul al Colectiilor - Calea Vicatoriei), m-au facut sa decid ca misiune de viata sa lucrez pentru Familia Regala si, ulterior, sa aleg Dreptul in acest scop", a scris pe Facebook Ioan Luca Vlad.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis "a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei", se arata intr-un mesaj transmis de Administratia Prezidentiala.

Seful statului a subliniat ca regina Ana "va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala" si a transmis condoleante Familiei Regale.

Si presedintele PSD Liviu Dragnea a transmis condoleante Casei Regale. "Transmit sincere condoleante Casei Regale in urma decesului Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei. Este un moment trist pentru intreaga natiune si cred ca trebuie sa cinstim cum se cuvine memoria Majestatii Sale care, cu mult bun simt si daruire, si-a trait intreaga viata alaturi de destinul Romaniei. Dumnezeu sa o odihneasca!", a spus social-democratul.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a spus ca Majestatea sa "si-a meritat pe deplin numele 'Regina a Romaniei'" si ca intotdeauna a fost o prezenta decenta.

"M-a intristat profund vestea decesului Majestatii Sale, Regina Ana. Intreaga sa viata a fost o prezenta decenta, cu foarte mult bun simt si care a reprezentat cu cinste monarhia din tara noastra. Si-a meritat pe deplin numele 'Regina a Romaniei'. Transmit sincere condoleantei Casei Regalei. Dumnezeu sa o odihneasca pe Majestatea Sa!", a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi si-a amintit de intalnirile sale cu regina Ana, o persoana "modesta, plina de umor fin si de generozitate aristocratica".

"Aflu ca Regina Ana a trecut la cele vesnice. Am avut onoarea de o intalni in mai multe ocazii publice si private, ramanand cu amintirea unei persoane modeste, plina de umor fin si de generozitate aristocratica. Dumnezeu sa-i dea odihna meritata, dupa o viata din care n-au lipsit marile incercari. Condoleante familiei regale a Romaniei!", a transmis acesta.

Totodata, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a aratat ca "astazi este o zi trista pentru poporul roman".

"Majestatea Sa Regina Ana a plecat dintre noi, lasand in urma dragostea si pretuirea intregii natiuni. In aceste momente grele, gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre familia regala", a declarat el.

La randul sau, deputatul Ana Birchall a spus ca regina Ana a reprezentat un adevarat model pentru toti tinerii, prin implicarea sa in rezolvarea celor mai profunde probleme ale societatii romanesti.

Reactii au venit si din lumea artistica. Actrita Oana Pellea a scris ca Romania a pierdut "o Regina si un om de o calitate exceptionala".

"Drum bun in Lumina, Majestate! Azi a trecut in eternitate Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei! Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Am pierdut o Regina si un om de o calitate exceptionala! Sincere condoleante Majestatii Sale Regele Mihai I si intregii Familii Regale!", a scris Oana Pellea pe Facebook.

Si presedintele Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei, Catalin Mihai, si-a exprimat tristetea dupa moarte reginei.

"Regina noastra va ramane in Panteonul monarhiei romanesti, alaturi de Regina Elisabeta, Regina Maria si Regina Elena, ca cea mai longeviva consoarta de monarh din istoria nationala de pana acum. Ne rugam bunului Dumnezeu sa-l aiba in paza Sa pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei si sa dea putere Altetei Sale Regale Principesei Mostenitoare Margareta si intregii Familii Regale pentru a-i onora mostenirea", a scris acesta pe reteaua sociala.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reactii regina Ana, #politicieni regina Ana, #artisti regina Ana, #regina Ana murit , #murit
Comentarii