Funeralii regale. Procesiunile dedicate Reginei Elisabeta a II-a s-au încheiat. Sicriul Reginei depus în capela George VI VIDEO LIVE

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 09:11
12594 citiri
Funeralii regale. Procesiunile dedicate Reginei Elisabeta a II-a s-au încheiat. Sicriul Reginei depus în capela George VI VIDEO LIVE
Regina Elisabeta a murit joi 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani FOTO / Facebook The Royal Family

Peste 500 de demnitari din întreaga lume au participat luni, la Westminster Abbey din Londra, la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care a încetat din viaţă pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de suveranitate a Regatului Unit.

Pe străzi, peste un milion de oameni întâmpină în tăcere cortegiul funerar. Alții s-au adunat în fața ecranelor montate în săli de așteptare din aeroporturi, în parcuri, pub-uri şi pieţe din întreaga țară pentru a urmări funeraliile de stat ale reginei Elisabetei a II-a, relatează Reuters.

Sunt primele funeralii de stat organizate în Marea Britanie de la cele ale fostului premier Winston Churchill din 1965.

Funeraliile de stat vor fi transmise live începând cu ora 13.00

Cortegiul funerar se îndreaptă spre Castelul Windsor, după ce a trecut pe lângă Palatul Buckingham, care a fost principala reședință a Reginei Elisabeta a II-a timp de 67 de ani, de la încoronarea monarhului și până la începutul pandemiei, în 2020.

Programul funeraliilor:

- 6:30 ora locală (5:30 GMT) - Se încheie expunerea sicriului pentru public la Palatul Westminster, pe unde sute de mii de oameni au trecut începând de miercuri pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei.

- 8:00 (7:00 GMT) - Invitaţii care participă la slujba de înmormântare încep să sosească la Westminster Abbey.

- 10:44 (9:44 GMT) - Sicriul Elisabetei a II-a părăseşte Parlamentul britanic şi se îndreaptă în procesiune funerară spre abaţie, însoţit de noul rege Charles al III-lea şi cei trei fraţi ai săi - Anne, Andrew şi Edward -, precum şi fiii săi, prinţul William şi prinţul Henry.

- 11:00 (10:00 GMT) - Începe ceremonia religioasă în faţa a aproximativ 2.000 de invitaţi, oficiată de decanul de la Westminster, David Hoyle. Predica va fi rostită de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, şeful spiritual al Bisericii Anglicane, al cărei cap oficial este monarhul britanic; premierul britanic, Liz Truss, va citi un text religios.

- 11:55 (10:55 GMT) - Un sunet de goarnă va marca începutul celor două minute de reculegere care vor fi ţinute în toată Marea Britanie.

- 12:00 (11:00 GMT) - Ceremonia se încheie cu intonarea imnului naţional.

- 12:15 (11:15 GMT) - Sicriul va pleca în procesiune funerară de la Abaţie până la Wellington Arch, în Hyde Park. Big Ben, celebrul clopot din turnul Palatului Westminster, va bate la intervale de un minut în timpul procesiunii.

- 13:00 (12:00 GMT) - Sicriul va fi transferat într-un dric pentru ultima călătorie la Castelul Windsor, la aproximativ 35 de kilometri vest de Londra.

- 15:00 (14:00 GMT) - Sicriul ajunge la castel şi distanţa de cinci kilometri de pe Long Walk, aleea care duce la reşedinţa regală, va fi parcursă pe jos.

- 16:00 (15:00 GMT) - Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a este dus în Capela St George din castel, unde aproximativ 800 de invitaţi participă la o ceremonie religioasă oficiată de decanul de Windsor, David Coney. La finalul slujbei, sicriul va fi mutat în cripta regală a capelei, unde este înmormântat şi soţul reginei, prinţul Philip, care a murit în 2021 la vârsta de 99 de ani.

- 19:30 (18:30 GMT) - Elisabeta a II-a va fi înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale. Pe lespedea de marmură a mormântului ei vor fi gravate cuvintele: "Elizabeth II 1926-2022".

Eveniment Quarterly Report

O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare
O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare
O femeie în vârstă de 90 de ani, din Spania, a fost declarată moartă de către medici de două ori în numai 24 de ore, asta după ce angajatul de la morgă care o îmbălsăma a sesizat că...
Protest extrem al polițiștilor din Londra. Forțele de ordine au cerut sprijinul armatei, după ce agenții au depus armele
Protest extrem al polițiștilor din Londra. Forțele de ordine au cerut sprijinul armatei, după ce agenții au depus armele
Poliţia metropolitană a cerut armatei să-i ofere sprijin în lupta împotriva terorismului, în contextul în care agenţii ei au depus armele în semn de protest după ce un coleg a fost acuzat...
#Regina Elisabeta, #inmormantare, #Londra, #program , #stiri Elisabeta a II-a