Marea Britanie plânge! În timp ce britanicii își poartă regina în suflet, istoria Rusiei se scrie la Kremlin?

Autor: Nicolae Radu - Profesor Universitar Dr.
Sambata, 10 Septembrie 2022, ora 09:00
4425 citiri

Regina Elisabeta II pentru majoritatea britanicilor, întrupează adevărul și Marea Britanie!

Spiritul englez îndemnă la cunoaștere!

După 70 de ani de domnie și după o viațâ dăruita în mod necondiționat Marii Britanii, Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a (1926-2022), rămâne în sufletul milioanelor de oameni un exemplu de echilibru și de iubire pentru și față de propria țară!

Cum poți să nu apreciezi un monarh constituțional, așa cum a fost regina Elisabeta a II-a, care declară că "pentru a mă crede, lumea trebuie să mă vadă"?

"E ușor să urăști, e ușor să faci rău și e ușor să distrugi, aprecia Majestatea Sa, dar și nevoie de o inimă mare și multă tărie pentru a iubi, a face bine și a crea!"

Să fie întâmplător când se spune: "dacă poți să faci un lucru, fă-l acum pentru că mai târziu nu se știe dacă mai ai timp să îl faci?"

În 1952, la scurt timp după ce tatăl ei, regele George VI a decedat, Elisabeta a II-a a devenit regina Marii Britanii și a Irlandei de Nord, conducătoare a Commonwealth-ului, precum și regina a șapte țări independente ale Commonwealth-ului: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Pakistan și Ceylon.

Căsătorită timp de 76 de ani cu prințul Philip, regina Elisabeta a II-a rămâne în istorie prin interesul permanent pentru interesele Marii Britanii și ale Irlandei de Nord, dar și prin schimbări politice majore precum: "decolonizarea Africii, descentralizarea puterii în Regatul Unit, aderarea Regatului Unit la Comunitățile Europene și Brexit".

Regina își poartă țara în suflet!

Dragostea față de propria țară nu a fost niciodată obiect de negociere, regina Elisabeta a II-a așezând întotdeauna, mai presus de orice, Marea Britanie!

"În spatele meu sunt tradiții milenare, ținuturile întinse ale Commonwealth-ului, zeci de milioane de oameni", declara Majestatea Sa! Și numai datorită voinței lui Dumnezeu, toate acestea sunt unite de singur sens și un singur scop!

Cine are puterea să continue consolidarea Marii Britanii, știut fiind că faptele Majestății Sale au fost marcate de diplomație și de o desăvârșită eleganță?

Timpul acoperă durerea, dar nu aduce niciodată uitarea!

Neașteptata stingere din viața a Majestății Sale Elisabeta a II-a, regina Marii Britanii, dar și plecarea, în urmă cu câteva zile și a fostului președinte Mihail Gorbaciov, la vârsta de 91 de ani, obligă la reflecții, cu atât mai mult cu cât amintesc "că viața nu este veșnică!"

Iarna siberiana îngheață mintea și sufletul?

Președintele Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al Uniunii Sovietice (1985-1991) a fost unul dintre cei mai activi jucători la "Tabla de șah" a puterii, alături de fostul președinte american George Bush senior și alături de cancelarul german Helmut Khol, înălțați și dânșii la Cer!

Miza intereselor mondiale a așezat la "Masa puterii", nu de puține ori și pe președintele Nicolae Ceaușescu, scos însă din joc când a devenit mult prea insistent și deranjant cu dorința de a așeza România între Marile puteri!

Uniunea Sovietică nu era o simpla "gubernie", unitate administrativă rusească! "Încercările de reformă ale lui Mihail Gorbaciov au dus la încheierea războiului rece, dar și la încetarea monopolului politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice și la prăbușirea Uniunii Sovietice"

În semn de mulțumire, în 1990, Mihail Gorbaciov a primit premiul Nobel pentru pace, dar rușii nu l-au iertat niciodată!

"Deschiderea" manifestată față de Occident de Mihail Gorbaciov a făcut că acesta să fie detestat în propria țară și să fie considerat, poate în mod nedrept, "trădător" față de interesele sovietice!

Să fie adevărat că prietenia dintre Mihail Gorbaciov și cancelarul german Heltmut Khol a fost cheia pentru prăbușirea Uniunii Sovietice?

Încurajarea demolării Zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989, dar și desființarea Uniunii Sovietice și înlocuirea conducerilor din statele "satelit" aflate în Europa de Est sunt numai câteva din faptele datorate lui Mihail Gorbaciov, acesta lăsând în urma domniei sale și principiile "glasnost" și "perestroika"!

Recunoștința?

Înmormântarea președintelui Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al Uniunii Sovietice, organizată fără onoruri militare, fără să fie declarată zi de doliu național și fără a fie onorat cu prezența șefilor de stat, înseamnă dovada că "istoria se scrie la Kremlin"?

Dincolo de ambiții și de dorințe pentru funcții efemere, dincolo de frământări și de speranțe spulberate, trebuie sa ne aducem aminte că viața o trăim o singură dată!

Ce lăsăm în urma noastră?

România încotro?

*

Neuitare veșnică pentru toți cei plecați dintre noi!

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul afirmă că a respins raidul iranian prin coordonare „umăr la umăr” cu SUA. „Trebuie să fim cu un pas înainte” FOTO/VIDEO
Israelul afirmă că a respins raidul iranian prin coordonare „umăr la umăr” cu SUA. „Trebuie să fim cu un pas înainte” FOTO/VIDEO
Un înalt oficial israelian a declarat luni, 15 aprilie, că respingerea de către Israel a masivului raid iranian cu drone şi rachete a fost în întregime coordonată cu Pentagonul, care are un...
Țările care au ajutat Tzahalul să distrugă sutele de rachete și drone trase de Iran asupra Israelului
Țările care au ajutat Tzahalul să distrugă sutele de rachete și drone trase de Iran asupra Israelului
Statele Unite, Marea Britanie, Iordania și Franța au ajutat la interceptarea barajului masiv de rachete și drone pe care Iranul le-a tras asupra Israelului în noaptea de sâmbătă spre...
#Regina Elisabeta, #deces regina elisabeta, #Mihail Gorbaciov, #Marea Britanie, #doliu , #Marea Britanie