Cum îți dai seama că relația nu merge în direcția dorita? Semne la care ar trebui să fii atent

Duminica, 08 Mai 2022, ora 23:21
4314 citiri
Cum îți dai seama că relația nu merge în direcția dorita? Semne la care ar trebui să fii atent
Cearta continuă cu partenerul tău ar putea însemna sfârșitul relației tale FOTO: Unsplash.com

Simți că relația ta scârțâie, însă nu îți dai seama care este cauza? Ești mereu pus pe ceartă și simți că nu îți mai convine nimic? Experții îți aduc la cunoștință argumentele care ar putea însemna sfârșitul relației tale, potrivit publicației TheHealthy.com.

Dacă simți că nu îți mai respecți partenerul, insiști mereu să ai dreptate atunci când ai o discuție, nu îți dorești copii, iar partenerul tău își dorește, te cerți pentru treburile casei, nu te mai înțelegi cu familia lui, te lupți pentru bani, iar luptele se transformă în critici personale, atunci trebuie să știi că există o problemă.

Dai dovadă de o lipsă de respect față de partenerul tău

Totul poate începe cu o sesizare de genul „nu ai spălat vasele” și se poate transforma într-o critică generală, cum ar fi „nu mă ajuți deloc prin casă”. Acest lucru te face să îi judeci personalitatea iubitului tău, considerându-l leneș.

"Poate fi greu să spui „am greșit”, dar într-o relație trebuie spus. Bunica mea obișnuia să spună: vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericită?", a declarat Bonnie Winston, expert în relații.

În loc să îți dai seama cine are dreptate, ar trebui să îți dai seama cum să faci ca lucrurile să funcționeze.

Nu ești de acord cu partenerul în privința copiilor

Poate că cineva se teme că bebelușii vor sta în calea unei cariere. Sau vrei să renunți să mai încerci după ce problemele de fertilitate au stârnit certuri.

"Dacă nu ești pe aceeași lungime de undă în privința copiilor, acest lucru va duce la resentimente”, spune Brooke Wise, expert în relații. "A fi părinte este un angajament imens din punct de vedere fizic și emoțional. Nu este ceva la care poți face compromisuri."

Ai mereu aceeași ceartă

Uneori, cuplurile se ceartă din cauza unor lucruri mărunte, de zi cu zi, când, de fapt, eliberează tensiuni care ar putea veni din conflictele avute mult mai mari.

„Acest lucru ar putea duce la divorț, mai ales dacă te închizi, refuzi să vorbești sau învinuiești excesiv”, spune Marni Feuerman, psihoterapeut.

Dacă tu vrei să faci sex, iar partenerul tău nu vrea, ar putea însemna că ești într-o relație platonică. Sau ar putea fi și rezultatul anxietății, depresiei sau unei afecțiuni fizice.

Te lupți pentru alegerea stilului de viață

Unui partener îi place să iasă și să socializeze în mod constant cu prietenii. Celălalt este un homebody care este un introvertit. „Dacă cineva din relație tot petrece ca în 1999, iar celălalt nu, cel mai probabil vor apărea probleme”, spune Winston.

„Partenerul care este o persoană de casă se va simți ca și cum nu e de ajuns, făcându-l pe partenerul care iese să se simtă vinovat", spune Winston.

Oamenii opuși se pot atrage. Dar aceste stiluri de viață diferite înseamnă că trebuie să găsești o modalitate de a face compromisuri și de a te întâlni la mijloc.

Când nu poți fi de acord în privința banilor, la cum să economisești sau să cheltuiești, să știi că intri pe un teritoriu periculos.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#relatie cuplu, #parteneri, #discutii, #tristete , #cuplu