Fenechiu, revoltat de amanarea realizarii autostrazii Comarnic-Brasov

Vineri, 15 Mai 2009, ora 15:05
1558 citiri
Fenechiu, revoltat de amanarea realizarii autostrazii Comarnic-Brasov

Deputatul PNL Relu Fenechiu ii acuza pe Traian Basescu si pe fostul ministru al Transporturilor, Gheorghe Dobre, de tergiversarea finalizarii autostrazii Comarnic-Predeal, pentru a carei constructie a castigat licitatia aceeasi firma ca in 2004.

"Prin penibila marioneta-ministru al Transporturilor Gheorghe Dobre, penibilul Basescu anuleaza, in 2005, proiectul de constructie al unei autostrazi pe axa Comarnic - Brasov, axa pe care mii de romani pierd, zilnic, mii de ore blocati in trafic.

Este o realizare care il face pe Nicolae Ceausescu un mic copil in privinta urei fata de constructia de autostrazi in Romania", este de parere presedintele PNL Iasi, conform unui comunicat remis Ziare.com.

El se arata revoltatul ca in toata aceasta perioada, drumul nu facut altceva decat sa deserveasca ca cea mai aglomerata axa de drum national din Romania, in conditiile in care situatia s-ar fi putut remedia cu mai bine de patru ani si jumatate in urma.

"Ironia face ca un consortiu condus de aceeasi firma franceza Vinci, intr-un guvern-gluma papusat de matelotul Basescu, sa castige licitatia de constructie a autostrazii Comarnic - Brasov.

Nu putem decat sa ne intrebam de ce matelotul nu sufla acum nicio vorba despre "francezii care au venit sa-si ia tainul". Poate pentru ca tainul guvernului Bocsescu este dublu fata de tainul guvernului Nastase?", a mai spus Fenechiu, care il acuza pe Traian Basescu ca a anulat, in 2005, proiectul de constructie al unei autostrazi pe axa Comarnic - Brasov.

Din punctul sau de vedere, Romania nu a avut de castigat nimic in aceasta perioada, deoarece aceeasi firma care a castigat in 2004 licitatia va realiza acum autostrada, dar la un pret dublu.

Portiunea de autostrada Comarnic-Brasov va fi finalizata de concernul franc-elen Vinci Concession - Aktor Concession - Vinci Construction Grand Projets - Aktor a anuntat, miercuri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Concernul se va ocupa atat de realizarea autostrazii, cat si de administrarea ei pentru urmatorii 30 de ani.

Citeste si:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Sursa: Ziare.com