In ciuda nemultumirii create in PNL, Fenechiu i-a scris lui Boc

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:33
2799 citiri
In ciuda nemultumirii create in PNL, Fenechiu i-a scris lui Boc

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu nu a renuntat la ideea de a adresa o scrisoare deschisa liderului PD-L Emil Boc dar si presedintelui Traian Basescu, prin care le cere sa prezinte public "motivul real pentru care PNL a fost ademenit la guvernare", acesta fiind, in opinia sa, nevoia de a avea alaturi pe cineva "pe care sa arunce vina atunci cand lucrurile nu merg bine".

"Demersul meu, in calitate de simplu membru al Partidului National Liberal, facand abstractie de functiile de conducere pe care le detin la nivel national sau judetean, se bazeaza pe opiniile a numerosi membri PNL si pe starea de incertitudine pe care ati reusit sa o transmiteti in spatiul public cu privire la eventuala intrare a PNL la guvernare alaturi de PD-L.

In ciuda afirmatiilor ipocrite emise imediat dupa alegerile prezidentiale, nu a existat niciodata o oferta institutionala concreta in sensul formarii unui guvern de dreapta. (...)Este de datoria dumneavoastra sa recunoasteti ca echipa de negociere a PNL nu a primit o astfel de propunere. Nu a fost invocat niciun temei concret pe care sa se bazeze un parteneriat comun intre cele doua partide, ci a fost primita doar o invitatie din politete pe care, probabil, in opinia dumneavoastra, ar fi trebuit sa o acceptam din obligatie", se arata in textul scrisorii publicate te Fenechiu pe blog.

Vicepresedintele liberal le cele lui Emil Boc si lui Traian Basescu sa recunoasca public faptul ca nu au venit niciodata cu o propunere serioasa de guvernare sau, in caz contrar, "sa prezentati public oferta pe care ati adresat-o Partidului National Liberal cu privire la o eventuala intrare la guvernare".

PNL, un tap ispasitor?

"Este de datoria dumneavoastra, ca lideri politici exponentiali, sa prezentati public motivul real pentru care PNL a fost ademenit la guvernare. Ar fi trebuit, oare, ca liberalii sa accepte aceasta evidenta incercare a PD-L de a gasi un tap ispasitor pe care sa arunce vina si responsabilitatea unei guvernari care se anunta dificila? Va informez, stimati domni, ca rolul decorativ pe care l-ati gandit pentru PNL intr-un eventual guvern marioneta pentru a nu mai avea opozitie, cel putin in partea dreapta a esichierului politic, nu reprezinta o varianta de luat in calcul de catre partidul din care fac parte", mai scrie Fenechiu.

"Nu cumva v-ati dorit doar sa aveti alaturi pe cineva pe care sa aruncati vina atunci cand lucrurile nu merg bine, la fel cum ati incercat pe tot parcursul anului 2009 cu Partidul Social Democrat?", intreaba retoric liderul liberal acuzand ca discutiile cu PD-L au fost "de politete" iar cele de la Cotroceni "un simulacru de consultati".

"Am afirmat in mai multe ocazii ca, in general, incompetentii isi acopera neputinta cu motive. Motivul invocat la inceputul anului 2009 a fost greaua mostenire a guvernarii liberale. Se pare ca motivul invocat in 2010, pentru a masca o guvernare dezastruoasa, il reprezinta refuzul PNL de a intra la guvernare. Indiferent ce se intampla, se pare ca tot liberalii sunt vinovati", se mai arata in scrisoarea deschisa adresata de Relu Fenechiu in nume personal actualilor guvernanti, carora le cere explicit sa isi asume guvernarea "in forma pe care au ales-o" si sa lase "PNL sa se preocupe de activitatea sa de partid de opozitie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Fenechiu scrisoare deschisa Boc, #Fenechiu scrisoare Basescu, #Relu Fenechiu scrisoare deschisa , #Emil Boc