Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi - ce urmeaza

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 11:26
3580 citiri
Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi - ce urmeaza
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, dupa ce si-a petrecut primele zile de la aflarea sentintei in arestul Politiei Municipale.

Relu Fenechiu, care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul", a plans in prima zi de arest, potrivit Romania TV. El se afla intr-o camera a IPJ Iasi, alaturi de fratele sau Lucian si asociatul Bogdan Damian, care au fost condamnati in acelasi dosar.

Relu Fenechiu a plans in prima noapte de arest

Chestorul IPJ Iasi, Ioan Scripniciuc, a afirmat ca Fenechiu nu a avut parte de tratament preferential in timpul arestului, in ciuda supararii sale.

"Va asigur ca in arest nu avem camere de lux. Relu Fenechiu este tinut in conditiile in care sunt tinute toate persoanele din arest. Noi am luat toate masurile pentru a asigura drepturile si libertatile unei persoane condamnate", a explicat acesta.

Nu este pentru prima oara cand fostul ministru isi arata slabiciunea, el plangand si in fata judecatorului, la ultima infatisare.

Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata

Regimul de detentie in cazul lui Fenechiu va fi stabilit de o comisie speciala in urmatoarele 30 de zile, urmand sa fie introdus intr-un regim de carantina pentru 21 de zile.

"Va fi introdus intr-un regim de carantinare si de observare timp de 21 de zile. Fiecare nou detinut, fie ca este in arest preventiv sau condamnat definitiv, are acelasi traseu custodial", a spus purtatorul de cuvant al inchisorii, Gabriela Topoliceanu, adaugand ca regimul de executare va fi "stabilit de catre o comisie la maximum 30 de zile de la depunere".

Fenechiu ar putea iesi mai devreme din inchisoare - care sunt conditiile

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare. Acesta si-a dat demisia din toate functiile pe care le detinea in PNL, dupa care s-a predat, joi seara, la IPJ Iasi.

Fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si asociatul Bogdan Damian au de executat aceeasi pedeapsa ca fostul demnitar, de cinci ani de inchisoare.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Relu Fenechiu transferat, #Relu Fenechiu transferat penitenciar, #Relu Fenechiu Penitenciar Iasi, #Relu Fenechiu inchisoare , #inchisoare