Fenechiu ar putea iesi mai devreme din inchisoare - care sunt conditiile

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 19:20
5270 citiri
Fenechiu ar putea iesi mai devreme din inchisoare - care sunt conditiile

Regimul de detentie in cazul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, va fi stabilit de o comisie speciala, iar acesta ar putea iesi din inchisoare, cel mai devreme, dupa trei ani si patru luni.

Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul". El s-a predat, joi seara, la IPJ Iasi, iar in cursul zilei de vineri a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, potrivit Adevarul.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

"Va fi introdus intr-un regim de carantinare si de observare timp de 21 de zile. Fiecare nou detinut, fie ca este in arest preventiv sau condamnat definitiv, are acelasi traseu custodial.

Depinde de regimul de executare la care va fi incadrat, care va fi stabilit de catre o comisie la maximum 30 de zile de la depunere. De regula, orice persoana poate fi transferata daca penitenciarul respectiv nu are regimul de executare la care acesta a fost condamnat", a explicat purtatorul de cuvant al inchisorii, Gabriela Topoliceanu.

In plus, regimul de detentie va fi stabilit, in urmatoarele 30 de zile, de catre o comisie speciala. De asemenea, directorul Penitenciarului Iasi, Marius Vulpe, a precizat ca eliberarea conditionata se discuta dupa executarea a cel putin doua treimi din pedeapsa, in cazul condamnarilor de maximum zece ani.

Referitor la cazul lui Relu Fenechiu, acesta ar putea fi eliberat dupa cel putin trei ani si patru luni, daca fostul ministru munceste in timpul detentiei.

"Perioada poate scadea in cazul in care detinutul munceste in timpul incarcerarii. Pentru patru zile de munca in folosul penitenciarului acestuia i se scade o zi, la fel si in cazul a trei zile muncite in afara penitenciarului", a lamurit Vulpe.

Directorul a adaugat ca eliberarea conditionata poate fi luata in calcul mai devreme numai in cazul in care un condamnat realizeaza o lucrare stiintifica sau o inventie. In astfel de situatii, perioada care urmeaza sa fie scazuta din pedeapsa se calculeaza de catre o comisie de specialitate.

Relu Fenechiu s-a predat, dupa ce si-a dat demisia din PNL - ce urmeaza pentru fostul ministru

Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul" de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), dupa care s-a predat la IPJ Iasi, unde si-a petrecut noaptea de joi spre vineri. Inainte de a se preda, Fenechiu si-a dat demisia din toate functiile detinute in PNL, respectiv de lider al PNL Iasi si vicepresedinte executiv al PNL, la nivel national.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....