Fenechiu contesta modul de stabilire a regimului de detentie

Luni, 24 Martie 2014, ora 20:55
2834 citiri
Fenechiu contesta modul de stabilire a regimului de detentie
Foto: Realitatea Tv

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul" si care executa pedeapsa in regim inchis la Penitenciarul Iasi, a depus la Judecatoria Iasi o contestatie privind modul in care i s-a stabilit regimul de detentie.

Contestatia fostului ministru fata de modul in care i s-a stabilit regimul de detentie a fost depusa la Judecatoria Iasi, in 18 martie.

"Actiunea este pe rol, stiu ca este vorba in aceasta cauza despre contestarea modului in care i s-a stabilit regimul de detentie de catre comisia penitenciarului. In cazul unor astfel de actiuni, ele se depun la judecatoria din raza careia se afla penitenciarul cu judecatorul care a pronuntat incheierea. Nu stiu exact situatia.

Daca incheierea este data de catre un judecator de la Bucuresti, atunci se poate pune in discutie declinarea cauzei", a declarat, luni, judecatorul Florin Colipca, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Iasi, Gabriela Topoliceanu, a spus ca Fenechiu s-a adresat direct instantei, astfel ca nu stie care este obiectul contestatiei acestuia.

"Nu cunosc sa existe o asemenea actiune. Orice detinut poate contesta ori judecatorului delegat ori instantei la fel ca orice alta cerere pe care o face cu privire la executarea sentintei. La noi se stabileste regimul conform legislatiei, mai departe, daca orice detinut este nemultumit de clasificarea primita se adreseaza instantei", a declarat, luni, Gabriela Topoliceanu.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu beneficiaza in continuare de conditii de carantina la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, fiind considerat o "persoana cu risc de vulnerabilitate".

In 24 februarie, o comisie care s-a instituit la Bucuresti a stabilit ca Fenechiu va avea un regim de detentie inchis, moment in care ar fi trebuit sa fie mutat intr-o zona a inchisorii denumita "blocul vechi", unde sunt cazate, in fiecare celula, cate 25 - 30 de persoane.

Fenechiu este cazat intr-o celula din blocul de carantinare, cu opt locuri, din care sunt ocupate doar cinci, alaturi de fostul ministru aflandu-se fratele acestuia, Lucian, precum si Bogdan Damian, de asemenea condamnat in dosarul "Transformatorul", precum si Ion Marghidan, fost director al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova si un alt detinut.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Relu Fenechiu contestatie regim detentie, #Fenechiu contestatie regim inchis, #Fenechiu contestare inchisoare rehim inchis , #inchisoare