Fenechiu, la ICCJ: Afacerea "Transformatorul" nu a fost atat de profitabila pe cat se crede

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 20:19
4868 citiri
Fenechiu, la ICCJ: Afacerea "Transformatorul" nu a fost atat de profitabila pe cat se crede
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Relu Fenechiu a iesit, marti seara, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat ultimul termen in dosarul "Transformatorul", afirmand ca afacerea cu transformatoare ar fi fost una profitabila daca ar fi vandut si el "ca altii".

"Sincer, chiar daca nu am fost lasat sa spun tot ceea ce doream sa spun in declaratia mea, (...) imi era frica de abuzuri", a spus vicepresedintele liberal.

"Eu inca mai cred ca mai poate exista dreptate", a adaugat acesta, la iesirea din sediul ICCJ, unde are loc termenul final in dosarul "Transformatorul" in care a fost condamnat pe fond la 5 ani de inchisoare cu executare.

Judecatorii au ramas in pronuntare, marti seara, fara a preciza insa si cand vor anunta sentinta.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat ca afacerea cu transformatoare ar fi fost una profitabila, daca ar fi vandut si el "ca altii", precizand insa ca el a pus un adaos de 20 la suta, pe cand "altii puneau de 300 la suta".

Fenechiu afla daca ajunge la inchisoare: Mi-as dori ca procesul sa fie televizat (Video)

"Nu exista prejudiciu absolut deloc. Procuratura a afirmat ca pe stoc exista 99 virgula nu stiu cat la suta din produse", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Acesta a sustinut ca, dupa ce a vazut preturile de pe piata, isi da seama ca nu stia ce inseamna aceste afaceri.

"Eu inca mai cred ca mai poate exista dreptate.

(...) Daca ar fi existat un singur indiciu cu privire la avantaje pentru directorii de la SISEE, ma vedeati astazi condamnat pentru dare de mita. Ati vazut ca directorii prezenti acolo nu par a fi niste oameni imbogatiti de pe urma acestui sistem", le-a mai spus deputatul PNL jurnalistilor.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut sub numele "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. La operatiuni a fost complice fosta conducere a institutiei, dar si fratele demnitarului, Lucian Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Relu Fenchiu audieri ICCJ, #Relu Fenechiu condamnat inchisoare, #Relu Fenechiu dosar Transformatorul , #inchisoare