PNL face zid in jurul lui Fenechiu: Un om cu demnitate si principii. Basescu e de vina

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 16:06
2805 citiri
PNL face zid in jurul lui Fenechiu: Un om cu demnitate si principii. Basescu e de vina

Liberalii il apara pe fostul ministru al Transpoturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul Transformatorul.

Conducerea PNL Iasi cere justitiei, intr-o scrisoare deschisa, "sa se debaraseze de practicile totalitare si sa nu mai judece dupa comenzile politice".

"Decizia in prima instanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu schimba cu nimic sustinerea enorma de care se bucura domnul Fenechiu in randul membrilor PNL Iasi, a parlamentarilor, a primarilor nostri, a consilierilor locali si judeteni, a liberalilor cu functii de raspundere in administratia centrala sau locala. Pana la o decizie definitiva si irevocabila a instantei, PNL Iasi crede profund in nevinovatia domnului Fenechiu, unul din cei mai eficienti oameni politici atat la nivel local, cat si national", transmit liberalii.

Posibilul urmas al lui Fenechiu - Antonescu: Silaghi este o varianta

Colegii de partid reamintesc meritele lui Fenechiu in ascensiunea acestei organizatii si mai ales performantele fostului ministru la sefia Transporturilor. Totodata, liberalii precizeaza ca Fenechiu a primit la alegerile din 9 decembrie peste 70% din voturi chiar daca se cunosteau problemele sale cu justitia.

PNL Iasi considera ca presedintele Basescu se afla in spatele acestei condamnari.

"Relu Fenechiu a fost mereu un lider autentic al PNL, un om cu principii solide si cu demnitate, fapt recunoscut chiar si de adversarii politici. A vorbit mereu public despre regimul Basescu, devenind unul din cei mai mari adversari ai acestuia. Aceasta batalie politica si-a atins apogeul in vara anului 2012, cand domnul Fenechiu a coordonat la nivel national campania pentru referendumul ce a adus la urne peste 7,4 milioane de romani care i-au spus actualului presedinte 'ADIO!', fapt ce a atras ura Cotroceniului", se mai arata in scrisoarea deschisa.

Fenechiu: Trec prin cea mai grea perioada a vietii mele

Liberalii din Iasi scriu ca Basescu "este inculpat in doua dosare penale" si ca nu a fost chemat vreodat de procurori sa dea explicatii.

"Aflat la adapost de bratul justitiei, acesta a transformat sistemul in propriul mecanism de denigrare, compromitere si hartuire a adevrsarilor politici. Ultimii ani au aratat cu precadere ca oameni politici nevinovati au fost compromisi, fiind chemati la DNA intr-un joc degradant de razbunare politica, sau trimisi in judecata si achitati in final", acuza PNL Iasi.

In final, liberalii cer justitiei "sa de debaraseze de practicile totalitare" si sa caute dreptate judecand "faptele dupa dovezi concludente si nu dupa comenzi politice".

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare - pedeapsa e cu executare

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata. Decizia luata a fost o premiera pentru Romania.

Dupa aflarea deciziei, Relu Fenechiu si-a dat demisia, iar locul sau cel mai probabil va fi luat de Ovidiu Silaghi, cel care a fost propus, marti, de PNL pentru conducerea Ministerului Transporturilor.

D.R.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#PNL apara Fenechiu, #PNL Iasi Basescu Fenechiu, #Fenechiu condamnat inchisoare , #inchisoare