Relu Fenechiu afla luni daca merge la inchisoare - decizie definitiva in dosarul "Transformatorul"

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 10:25
2701 citiri
Relu Fenechiu afla luni daca merge la inchisoare - decizie definitiva in dosarul "Transformatorul"
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu urmeaza sa afle, luni, verdictul in dosarul "Transformatorul", in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu in forma continuata.

Pe 7 ianuarie, deputatul liberal s-a prezentat la ICCJ, unde se desfasura termenul final in dosarul in care a fost condamnat pe fond la 5 ani de inchisoare cu executare.

In aceeasi seara, insa, instanta a ramas in pronuntare cu privire la admiterea sau respingerea probelor propuse de aparatorii inculpatilor, adica expertize si audierea unor martori.

Instanta a decis atunci sa primeasca o expertiza extrajudiciara facuta de fostul ministru al Transporturilor, scrie Evenimentul Zilei, insa luni nu vor mai fi audiati martori. Totodata, pe 16 ianuarie, magistratii au respins cererea fostului ministru de efectuare a unei expertize contabile si a uneia de specialitate.

Fenechiu mai asteapta sentinta in dosarul Transformatorul - Judecatorii au ramas in pronuntare

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2012, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova.

Fenechiu afla daca ajunge la inchisoare: Mi-as dori ca procesul sa fie televizat (Video)

Liderul liberal a fost acuzat de procurori ca a cumparat de la Dragos Stanescu, un lider al rromilor din comuna Grajduri, intre 2002 si 2005, transformatoare fabricate in anii '70. Transformatoarele erau achizitionate la pret de fier vechi de catre bulibasa, care strangea dispozitivele din toata tara.

In calitatea sa de administrator al firmei mentionate, Fenechiu ar fi vopsit si ar fi vandut transformatoare la Electrica Moldova. Pe langa transformatoare din anii '70-'80, revopsite, Relu Fenechiu mai vindea si intrerupatoare din anii '60-'70.

Fenechiu, la ICCJ: Afacerea "Transformatorul" nu a fost atat de profitabila pe cat se crede

Decizia in prima instanta a fost pronuntata la data de 12 iulie 2013, cand Relu Fenechiu, pe atunci ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta, a aflat ca este condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. A fost pentru prima data in istoria Romaniei cand ICCJ a pronuntat o hotarare de condamnare a unui ministru in functie. In scurt timp, Fenechiu si-a pierdut locul in Guvern.

Verdictul care urmeaza sa fie pronunat, luni, de completul de cinci judecatori de la ICCJ este definitiv.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#decizie Relu Fenechiu Transformatorul, #Fenechiu decizie definitiva Transformatorul, #Relu Fenechiu condamnat inchisoare , #inchisoare