Relu Fenechiu, mesaj din inchisoare: A fost citit de seful Aeroportului Iasi

Joi, 21 August 2014, ora 17:49
3939 citiri
Relu Fenechiu, mesaj din inchisoare: A fost citit de seful Aeroportului Iasi
Foto: Digi24

Noua pista a Aeroportului Iasi a fost inaugurata, joi, in prezenta ministrului Transporturilor, Ioan Rus, si a mai multor oficialitati locale, la festivitati asistand peste o mie de persoane, iar in discursul sau directorul aeroportului a citit un mesaj transmis din penitenciar de Relu Fenechiu.

Festivitatea de inaugurare a noii piste a Aeroportului Iasi s-a desfasurat pe pista veche, unde a fost instalat un cort urias, participantii la eveniment asistand si la aterizarea cursei Tarom Roma-Iasi.

La festivitate, la care au asistat peste o mie de persoane, au participat si ministrul Transporturilor, Ioan Rus, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, primarul Gheorghe Nichita, parlamentari si sefi de institutii din Iasi. De asemenea, la ceremonie au fost prezenti prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu si Simona Man, presedinte al PPDD.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a spus in discursul sau ca Romania nu poate fi legata de Uniunea Europeana cu lanturi, ci prin infrastructura, el adaugand ca "provinciile romanesti sunt unite, dar nu sunt integrate".

"Dezvoltarea Iasiului inseamna dezvoltarea Moldovei, iar dezvoltarea Moldovei inseamna dezvoltarea Romaniei. Ma bucur ca iesenii au inteles ca mamele noastre nu ne-au facut nici pesedisti, nici liberali, nici democrat-liberali, ci romani si majoritari ortodocsi. Noi trebuie sa invatam sa gandim pentru Romania, nu cu patima politica", a afirmat ministrul Transporturilor.

Directorul Aeroportului Iasi, Marius Bodea (foto), a spus, la festivitate, ca lucrarile la noua pista s-au desfasurat fara sincope, investitia fiind terminata cu aproape un an mai devreme fata de termenul stabilit prin contract cu constructorii.

"Sunt trei milioane de metri cubi de pamant excavati. S-a lucrat pe teren minat, pentru ca s-a gasit munitie. Ii multumesc lui Relu Fenechiu, parintele acestui proiect", a spus Marius Bodea.

De altfel, directorul Aeroportului Iasi a citit un mesaj adresat de Relu Fenechiu, incarcerat in Penitenciarul Iasi, unde isi ispaseste pedeapsa de cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul".

Relu Fenechiu, conditii de lux in inchisoare?

In mesajul transmis la inaugurarea investitiei, fostul ministru al Transporturilor aminteste ca a pus presiune pe toate guvernele de dupa 2004 pentru realizarea investitiei.

Festivitatea a durat doua ore, in cadrul ceremoniei fiind inclusa si o slujba de sfintire a noii piste, oficiata de mitropolitul Moldovei si Bucovinei IPS Teofan si de episcopul romano-catolic Petru Gherghel.

Noua pista de aterizare-decolare a Aeroportului International Iasi, realizata de UTI Grup in asociere cu Max Bogl locale Romania si Vega '93, are o lungime totala de 2.400 de meteri, iar joi au fost inaugurati primii 2.150 de metri, urmand ca pana in noiembrie sa fie finalizata intreaga lucrare.

Aceasta lucrare face parte din programul de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Iasi, care cuprinde, pe langa constructia pistei, extinderea parcarii aeronavelor si constructia unui nou terminal de pasageri. Proiectul beneficiaza de finantare europeana in valoare totala de 56,7 milioane de euro.

Lucrarile la noua pista flexibila de la aeroportul Iasi au inceput in 7 august 2013, iar lucrarile au inclus realizarea pistei de decolare - aterizare, a caii de rulare, extinderea platformei si a drumului perimetral, precum si instalatia de balizaj.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#mesaj Fenechiu inchisoare aeroport Iasi, #inaugurare pista Aeroport Iasi , #inchisoare
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Relu Fenechiu este parintele hotziei,