Relu Fenechiu, transferat la cea mai moderna inchisoare din Romania: De ce drepturi se va bucura

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 13:08
4732 citiri
Relu Fenechiu, transferat la cea mai moderna inchisoare din Romania: De ce drepturi se va bucura

Relu Fenechiu si fratele acestuia, Lucian, condamnati la cinci ani de inchisoare in dosarul "Transformatorul", au fost transferati de la Penitenciarul Iasi la Penitenciarul Vaslui.

Fostul ministru al Transportului a fost transferat odata cu schimbarea regimului de detentie, din inchis in semideschis, in conditiile in care cei doi au ispasit o cincime din pedeapsa, informeaza Mediafax.

Relu Fenechiu si fratele sau vor avea la Penitenciarul Vaslui o serie de drepturi in plus fata de ceea ce au beneficiat in unitatea de detentie de la Iasi.

Reprezentantii Penitenciarului Vaslui au declarat ca cei doi se vor bucura de "o libertate in plus de miscare" si vor putea iesi la munca in afara unitatii de detentie, insa sub paza.

"Cele doua persoane private de libertate au ajuns in custodia Penitenciarului Vaslui, in urma unei decizii a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Cei doi sunt cazati intr-o celula cu patru paturi, au in permanenta usa deschisa, beneficiind astfel de o libertate in plus de miscare, insa doar pe un anumit traseu strict stabilit de penitenciar, conform legii", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Potrivit Paginii de Politica, Penitenciarul din Vaslui a fost reabilitat in 2012, fiind cea mai moderna inchisoare din Romania. Detinutii incarcerati la Penitenciarul Vaslui dispun de dormitoare ce nu au mai mult de 4 paturi, fata de alte penitenciare unde numarul colegilor de celula depaseste si cifra 20. Camerele sunt, de asemenea, dotate cu bai proprii, televizor, iar pe fiecare etaj exista o sala de mese si un loc special pentru recreere.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut, in 30 ianuarie 2014, pedeapsa dispusa in 12 iulie 2013 de un complet de trei judecatori in cazul fostului ministru si deputat PNL Relu Fenechiu, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, acesta avand de executat cinci ani de inchisoare.

La aceeasi pedeapsa au fost condamnati fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul "Transformatorul", fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Relu Fenechiu mutat penitenciar Vaslui, #Fenechiu inchisoare Vaslui , #inchisoare