Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine plateste pentru Fenechiu? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 12 Iulie 2013, ora 23:50
7369 citiri
Cine plateste pentru Fenechiu? (Opinii)

USL si Guvernul Ponta au reusit sa marcheze o premiera de mare calibru - pentru prima data un ministru in functie este condamnat penal si, mai mult decat atat, este condamnat pentru o infractiune care implica un prejudiciu major impotriva statului.

Este o premiera care marcheaza nu doar USL, nu doar Guvernul Ponta, marcheaza major imaginea Romaniei ca tara de mana a doua a UE.

Stiti de ce a fost condamnat Relu Fenechiu la 5 ani de inchisoare? Pentru ca a vandut unei societati de stat, Electrica, transformatoare luate de la rromi si revopsite. N-a fost nici macar o inginerie financiara savanta, vreo suveica inteligenta si complicata, a fost o gainarie mizerabila, grosiera.

Despre gainaria aceasta vizibila si din avion se stia de multa vreme. Se stia din 2003. Se stia cat de greu este dosarul Fenechiu in momentul in care actualul condamnat penal a fost numit ministru al Transporturilor.

Si, totusi, Relu Fenechiu a fost pus in fruntea unui minister foarte important, cu foarte multi bani pe mana. Si, totusi, Relu Fenechiu a avut ocazia sa faca una dintre cele mai scandaloase privatizari din istoria Romaniei, dand CFR Marfa pe mana celui care practic a dus-o in faliment.

Relu Fenechiu raspunde pentru faptele sale si mi-e greu sa cred ca decizia completului de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar putea fi fundamental diferita de a completului aceleiasi ICCJ care a pronuntat sentinta in prima instanta.

Dar politic cine raspunde pentru aceasta grozavie?

Comisia Europeana cere de luni de zile, inclusiv prin raportul MCV, ca din Guvern sa fie eliminat Relu Fenechiu tocmai pentru ca este judecat penal. La fiecare solicitare, Victor Ponta si Crin Antonescu au raspuns obraznic si au invocat lipsa condamnarii. Iata ca ea a venit. E una mare, exemplara.

Miza USL pe faptul ca pana la pronuntarea ei va incaleca si Curtea Suprema? Credea Victor Ponta ca sperantele sale intr-o achitare vor fi auzite si indeplinite de judecatori? Este foarte probabil.

Cert este ca dispretul cronic al USL fata de Justitie a pus Romania intr-o situatie teribila, a mai dat o lovitura crunta credibilitatii noastre si asa grav sifonata. Un inculpat, cu atat mai mult unul trimis deja in judecata, nu are de ce sa fie numit ministru, nu poate indeplini aceasta functie fara a pune sub semnul intrebarii onestitatea si legitimitatea institutiei pe care o conduce si a Guvernului din care face parte.

In ceea ce priveste Inalta Curte, ea da inca o data dovada ca la cel mai inalt nivel al ei Justitia din Romania este cu adevarat independenta. Dupa un fost premier a venit randul unui ministru in functie sa afle acest lucru. Si sa nu ne intrebam atunci de ce parlamentarii incearca sa schimbe prin noua Constitutie competenta Inaltei Curti de a-i judeca. Sa nu ne miram de batalia care s-a dat pentru controlul asupra CSM care anul acesta va desemna presedintele ICCJ.

Demisia lui Relu Fenechiu nu mai conteaza. Raul a fost facut. Ar trebui sa demisioneze si Victor Ponta, si Crin Antonescu, autorii morali ai acestui mare rau atat de usor de evitat cu un minim respect pentru integritate si decenta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Relu Fenechiu condamnat penal, #Fenechiu condamnat inchisoare , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ma bucur cand vad ca Fenechiu
Poza Ioan Ernst Feher
Ioan Ernst Feher
rank 5