Fenechiu: Am toata aprecierea pentru Nini Sapunaru

Vineri, 23 August 2013, ora 11:43
2100 citiri
Fenechiu: Am toata aprecierea pentru Nini Sapunaru
Foto: Ghimpele

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, joi, ca Nini Sapunaru poate face fata cu succes provocarii de a prelua portofoliul Transporturilor, el aratand ca are toata aprecierea pentru colegul sau, chiar daca acesta este "un personaj mai discret".

"Domnul Sapunaru cred ca poate face fata cu succes unei astfel de provocari (preluarea portofoliului Transporturilor - n.red.). In ceea ce ma priveste, eu am toata aprecierea pentru Nini Sapunaru, chiar daca el este un personaj mai discret", a spus Fenechiu.

Intrebat daca Sapunaru va reprezenta doar una dintre candidaturile posibile care vor fi supuse votului conducerii PNL duminica, Fenechiu a mentionat ca propunerile de ministri sunt facute de presedintele PNL si ca, in conditiile in care Sapunaru a fost propus de Antonescu, e putin probabil ca acesta sa contabilizeze un vot negativ.

Ponta anunta ca ii va trimite luni dimineata lui Basescu noua propunere pentru Transporturi

"Conform Statutului PNL, propunerile pentru ministri sunt facute de presedintele partidului si votate de catre Birou, ulterior de Delegatia Permanenta. In aceste conditii, singurul lucru care s-ar putea intampla ca sa nu ajunga sa fie cel propus de presedinte este sa fie un vot impotriva si e putin probabil", a spus Fenechiu.

Deputatul PNL Nini Sapunaru a declarat, joi seara, ca a fost sunat si intrebat daca accepta propunerea presedintelui PNL, Crin Antonescu, catre forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunand ca a fost de acord si ca a fost autorizat sa anunte acest lucru.

Sapunaru, onorat de propunerea de a fi ministru al Transporturilor

"Am fost sunat si am fost intrebat daca as accepta o propunere din partea dansului (a lui Crin Antonescu - n.red.), propunere catre Biroul Permanent National, pentru functia de ministru al Transporturilor. Am acceptat, sunt onorat de propunere, mai mult de atat nu am ce sa comentez decat ca voi astepta decizia partidului de duminica. (...) E doar propunerea domnului presedinte Crin Antonescu, propunere catre BPN, urmeaza ca dansii (membrii forului de conducere al partidului - n.red.) sa ma voteze sau nu pentru aceasta candidatura", a spus Sapunaru.

Intrebat daca se asteapta sa fie confirmat in aceasta functie de catre seful statului, in cazul in care propunerea va avea girul USL si va fi inaintata presedintelui, Nini Sapunaru a raspuns: "Dansul, dupa parerea mea, are posibilitatea sa nu ma confirme si dupa aceea va confirma urmatorul propus de catre primul ministru. Exista si aceasta posibilitate. A mai facut-o, cu motive intemeiate sau neintemeiate, nu e niciun fel de problema".

"Nu am batut din pinteni, nu am solicitat aceasta functie, nu-i o chestiune usoara, stiu la ce ma inham si nu e o mare nenorocire daca nu sunt acceptat", a adaugat Sapunaru.

Conducerea PNL urmeaza sa analizeze duminica propunerea pentru functia de ministru al Transporturilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca ii va trimite luni dimineata presedintelui Traian Basescu noua nominalizare pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce PNL va lua o decizie in acest sens.

"Vrem sa avem un ministru al Transporturilor care sa se ocupe direct de toate lucrurile astea", a spus Ponta, ministru interimar al Transporturilor, aflat in inspectie pe centura Capitalei.

El a aratat ca ii va transmite presedintelui noua propunere pentru portofoliul Transporturilor luni dimineata, inainte sa plece in vizita oficiala pe care o va efectua la Chisinau.

Nini Sapunaru, propunerea PNL pentru Ministerul Transporturilor (Video)

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va propune un lider liberal pentru sefia Transporturilor duminica dupa pranz, dupa o discutie care va avea loc, dimineata, in Consiliul National al PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Ovidiu Silaghi si-a retras candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor, el mentionand ca pana luni, la expirarea mandatului interimar pe care il asigura, PNL va face o alta propunere, care va fi prezentata presedintelui Traian Basescu.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat in iulie pentru functia de ministru al Transporturilor, post ramas vacant dupa demisia lui Relu Fenechiu, in urma condamnarii sale, in 12 iulie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata.

#Relu Fenechiu incredere Nini Sapunaru, #Nini Sapunaru propunere Transporturi, #propunere ministru Transporturi , #ministrul Transporturilor