Fenechiu: As renunta la politica maine. Imi place mult prea mult sa conduc companii

Vineri, 18 Ianuarie 2013, ora 21:10
1768 citiri
Fenechiu: As renunta la politica maine. Imi place mult prea mult sa conduc companii
Foto: Arhiva Jurnalul.ro

Prezenta mai multor oameni de afaceri de succes in politica ar fi benefica pentru tara noastra, sustine ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a afirmat, insa, ca, daca ar fi pus sa aleaga intre afaceri si politica, el ar opta pentru prima varianta.

"Cred ca, daca ar intra mai multi oameni de afaceri de succes in politica cu inima curata si cu gandul bun, tara asta ar merge mult mai bine si oamenii ar trai in general mult mai bine. Cred cu tarie ca singurii care stiu sa managerieze cu adevarat niste institutii sunt cei care au facut performanta in viata", a declarat ministrul Transporturilor pentru Mediafax.

Pe de alta parte, intrebat ce ar alege daca ar trebui sa renunte la una dintre cele doua activitati, el a raspuns ca ar abandona activitatea politica.

"As renunta la politica maine. Imi place mult prea mult sa conduc companii", a spus el.

El a afirmat ca nu traieste din salariul de ministru, de peste 5.000 de lei, pe care in considera "penibil" raportat la responsabilitatile functiei. In schimb, el nu a indicat valoarea unui salariu pe care o considera adecvata pentru un demnitar de nivelul sau.

"Nu are sens sa discutam de un salariu corect pentru un demnitar atat timp cat nu avem salarii corecte pentru toti romanii. Daca as inainta o cifra pe care o consider eu corecta, ar insemna sa jignesc 20 de milioane de oameni. Nu are sens. Intr-o tara normala, putem vorbi si de salarii normale pentru demnitari. Intr-o tara in care toti oamenii castiga minimul necesar pentru a trai decent. Mai avem pana ajungem acolo", a spus Fenechiu.

Oficialul a afirmat miercuri ca firmele pe care le controleaza vor continua sa participe la licitatii publice pe perioada mandatului acestuia la conducerea Ministerului Transporturilor.

Datele RECOM arata ca Fenechiu detine 96% din Fene Grup SA (constructii) si 50% din La Rocca (comercializare de materiale de constructii, dotari sanitare si hoteliere), restul titlurilor la cele doua firme fiind detinute de fratele sau Lucian. Cele doua societati fac parte dintr-un grup, alaturi de alte firme unde ministrul nu detine insa actiuni.

Ministrul a declarat pentru Mediafax ca rata de castig a licitatiilor la care participa companiile sale este de 1-2%, iar proiectele cu statul genereaza 5-10% din totalul rulajului.

"Eu nu m-am dezvoltat din afaceri cu statul. Eu de exemplu am cumparat zece hectare de teren, cu credit de la banca, si-am construit 100 de case, pe care le-am vandut la privati. Dupa aia am mai construit 100. Am construit un hotel. Am construit centre de afaceri, la privati", a subliniat Fenechiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Relu Fenechiu firme, #Relu Fenechiu oameni afaceri, #Fenechiu renunta politica , #ministrul Transporturilor