Fenechiu, cel care a propus majorarea accizei la carburanti: Altfel nu putem face autostrazi

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 12:44
1586 citiri
Fenechiu, cel care a propus majorarea accizei la carburanti: Altfel nu putem face autostrazi
Foto: Digi 24

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marti, ca el este cel care a initiat propunerea majorarii accizei la carburanti, din cauza careia presedintele Traian Basescu a spus ca nu va semna memorandumul cu FMI si ca nici nu va promulga Legea Bugetului.

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti

Relu Fenechiu a spus la Digi 24 ca banii colectati din acciza majorata la combustibil ar fi urmat sa fie folositi pentru constructia de autostrazi si nu pentru altceva, asa cum s-a speculat.

"Adevarul este ca nu se pot face autostrazi fara bani. Nu sunt adeptul maririi taxelor generale, de aceea am cautat o solutie care sa aiba o legatura directa cu utilizatorii de infrastructura si aceasta este combustibilul.

Cati bani ar aduce cresterea accizei

Am avut o discutie cu prim-ministrul pe aceasta tema, este foarte clar, acesti bani vor merge in constructia de autostrazi. Vorbim de aproximativ 700 de milioane de euro anual, valoare care poate creste odata cu cresterea traficului. In 2020 putem ajunge la un miliard", a spus Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor.

Totodata, liberalul a mentionat ca o parte din aceasta acciza ar puta fi sustinuta si de cei care distribuie combustibil la pompa si a reiterat ideea ca aceasta masura este binevenita, cu conditia ca banii sa fie folositi in constructia de autostrazi.

Ponta acuza: Basescu vrea sa santajeze Parlamentul si Guvernul ca sa scape de Comisia de la Calarasi

"Eu as vrea sa lasam deoparte populismul, orice crestere de pret pentru orice bun de consum nu este privita cu ochi buni de populatie si creeaza necazuri oamenilor. Avem un grad de taxare a impozitelor din Romania redus si ar trebui mentinut acest grad, cu toate ca introducem aceasta acciza. Ca daca facem o analiza cu privire la evolutia preturilor carburantilor, vedeti ca au fost cresteri cu mult mai mari de 7 eurocentui in ultimii ani", a conchis fostul ministru al Transporturilor.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca nu va semna memorandumul cu FMI si ca nu va promuga Legea Bugetului daca nu se renunta la cresterea cu 7 eurocenti pe litru a accizei la carburanti, premierul Ponta a prezentat, marti dimineata, bugetul pentru anul 2014 in plenul Parlamentului, fara a tine cont de de modificarea ceruta de seful statului.

Dezbaterea bugetului in Parlament: Ponta merge inainte, Opozitia protesteaza LIVE

La scurt timp dupa inceperea sedintei, in Parlament a avut loc si un protest inedit din partea parlamentarilor Opozitiei. Acestia au afisat pancarte cu mesaje prin care acuza Guvernul de minciuna si ipocrizie precum "USL nu guverneza, exploateaza" sau "Romanii pentru guvernanti doar o masa de votanti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Relu Fenechiu acciza carburanti, #Fenechiu crestere acciza benzina , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Fenechiu vrea sa fure legal ! Fenechiu stie sa fure , atat stie !
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5