Fenechiu: Daca pierd procesul, tot nu ma consider vinovat. Nu ies din viata publica

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 11:27
2511 citiri
Fenechiu: Daca pierd procesul, tot nu ma consider vinovat. Nu ies din viata publica

Chiar daca Relu Fenechiu nu va primi o sentinta favorabila vineri, in dosarul Transformatorul, ministrul spune ca nu are de gand sa iasa din viata publica.

Fenechiu a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca pentru el, ca om politc, este importat ca procesul sa se finalizeze.

"Sunt multe paliere de discutie aici. In primul rand, eu sper din toata inima ca judecatorii sa tina cont de evidenta. Eu o sa fac o documentatie pe care o s-o pun la dispozitia intregii mass-media cu afirmatii din rechizitoriu si cu documente care sa arate foarte clar ca ceea ce este in rechizitoriu procurorului este un mare neadevar sau un sir de mari neadevaruri. Aceste documente le-am prezentat instantei. Avocatii mei sunt foarte suparati pentru ca instanta nu a acceptat o expertiza independenta, spun dumnealor ca era obligatoriu ca instanta sa accepte acest lucru", a declarat ministrul.

Liberalul a mentionat ca, daca verdictul nu va fi unul favorabil, nu va mai putea ocupa functia de ministru al Transporturilor.

Fenechiu risca 15 ani de inchisoare - sentinta, anuntata vineri

"Daca, Doamne fereste, nu se va termina cu bine pe data de 12, bineinteles ca nu voi mai fi ministru. Este un lucru clar, un lucru asumat asta nu inseamna ca ies din viata politica, asta nu inseamna ca ma consider un om vinovat, nu-mi ramane decat sa lupt pentru a-mi dovedi nevinovatia la cealalta instanta, cea care va da hotararea definitiva si irevocabila, dar binenteles ca va trebui sa lupt in continuare, sa-mi duc crucea", a adaugat Fenechiu.

Instanta suprema urmeaza sa anunte, vineri, verdictul in dosarul "Transformatorul" al ministrului Relu Fenechiu, dupa ce, la ultimul termen, Directia Nationala Anticoruptie a cerut pedeapsa maxima pentru acesta si ceilalti inculpati - 15 ani de inchisoare cu executare.

In dosarul "Transformatorul", ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata, fapte comise pe vremea cand era actionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iasi si SC Tehnorom SRL Iasi.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Relu Fenechiu vinovat Transformatorul, #Relu Fenechiu inchisoare Transformatorul, #Fenechiu proces sentinta Transformatorul , #ministrul Transporturilor