Fenechiu, despre Basescu: Nu stiu care are mai multe dosare si probleme "sub capac"

Joi, 28 Martie 2013, ora 16:47
2491 citiri
Fenechiu, despre Basescu: Nu stiu care are mai multe dosare si probleme "sub capac"
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, nu considera ca prezenta sa in Guvern afecteaza relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana, asa cum afirma presedintele Traian Basescu, si i-a transmis acestuia, ironic, faptul ca nu stie care dintre ei doi are mai multe dosare penale si probleme "tinute sub capac".

"Nu ar fi bine sa intrebati dvs. (presa - n.red.) oficialii Uniunii Europene daca afectez sau nu? Eu consider ca, atat timp cat ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor la consultari si discutii pe diverse teme, atat timp cat particip la intalniri cu ministri din tarile membre si pe teme complicate, nu sunt asa persona non-grata, cum incearca Traian Basescu sa acrediteze.

Eu vreau sa ii amintesc ca multi, multi ani, dumnealui nu a putut calca prin aceste tari. Si as vrea sa ii mai spun un lucru: nu stiu dintre noi doi care este cel care are mai multe dosare penale si probleme tinute sub capac", a declarat, joi, Fenechiu.

In ceea ce priveste scrisoarea pe care Traian Basescu ar fi afirmat ca i-a transmis-o premierului Victor Ponta cu privire la o posibila demisie a lui Relu Fenechiu, acesta a replicat: "Isi doreste pentru ca am calcat pe multe, multe musuroaie".

"Parerile lui Traian Basescu nu mai sunt subiecte tabu pentru Romania, ci sunt pareri ale dumnealui de care chiar cred ca nu e foarte bine pentru tara asta sa tinem cont. A condus Romania ani de zile. Daca dvs. considerati ca rezultatele sunt cele pe care ni le-am dorit cu totii, atunci sa tinem in continuare cont de ce spune Traian Basescu si vom merge la fel", a afirmat ministrul Transporturilor.

Relu Fenechiu, a declarat, marti, la Palatul Parlamentului, ca nu isi va da demisia din functie decat atunci cand va gresi.

"Eu imi dau demisia atunci cand gresesc. Nu consider ca am gresit cu nimic si dincolo de toate, credeti-ma, sunt atat de multe lucruri importante de facut la ministerul Transporturilor incat nu am timp de copilarii sau eventual facaturi", a subliniat Fenechiu.

Acesta a precizat referitor la termenul dat de catre presedintele Traian Basescu pentru a demisiona, pana la 30 aprilie, de la conducerea Ministerul Transporturilor ca "nu mor caii cand vor cainii".

Recent, in plenul Parlamentului, Traian Basescu a propus un 'plan de actiune' pentru a avea succes in Consiliul JAI din decembrie privind aderarea la Schengen, plan care cuprinde desemnarea, in cel mai scurt timp, a sefilor Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului General, dar si indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale in instanta.

In replica, primul-ministru Victor Ponta a reafirmat ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va pleca din Guvern in ziua in care 'o prima instanta' va stabili o vinovatie a sa in urma acuzatiilor DNA

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Fenechiu Basescu dosare penale, #Fenechiu raspunde Basescu , #ministrul Transporturilor